131019098
29 Mart 2024, Cuma

Yüz Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir?

16 Temmuz 2017, Pazar 14:08

     


  İnsanlar için güzel görünmek çok büyük önem taşır. Yaşlarının ilerlemesi ile birlikte yavaş yavaş yüzlerinde kırışık ve sarkmalar ortaya çıkar. Bu durumu önlemek için uğraşsalar da bu duruma engel olamazlar. Her geçen gün insan cildi biraz daha yaşlanır. Bu yaşlanma en çokta yüz bölgesinde görünür. Bu sebepten dolayı da yüz gençleştirme yollarına başvurularak daha genç ve güzel bir surette görünmek için operasyon geçirilir. Yüz gençleştirme yöntemleri de her operasyonda olduğu gibi birden fazla farklı yöntemler ile gerçekleştirilmektedir.

1)Ultrason ile Cilt Gençleştirme:  Fokuslu denilen ultrason aletleri kullanılarak yüzün yuvarlak kısmı toparlanır, gıdıkta meydana gelen sarkmalar en aza indirilir. Bunun dışında cildin gözeneklerinin sıkılaştırılması sağlanır. Dokunularak ısı ortaya çıkar kaslı bölgedeki yerde derin ciltte etki bırakır. Bu kısımda yara gibi algılanan tamir etkisi yapar. Burun estetiği operasyonunda olduğu gibi kısa süreli operasyonlardan bir tanesidir.

2)Lazer ile Yapılan Gençleştirme:  Son teknoloji ürünü CO2 lazer aletleri sayesinde ciltte çok minik yollar bulur. Kan damarları tahribat edilir. Vücutta bu tahribatı düzeltmek için çalışır. Cildin alt bölgesinde kollajen yeniden ayrışıma uğrar. Bu yöntem cildin üst tabakasında minimum tahribat yaptığı için tercih edilir.

3)Radyo frekans: Ses dalgaları ile cildin en alt kısmı ısıtılarak dağılan kollajen sıkıştırılır ve kollajen sıfırdan tekrar oluşturulur. Franksiyonel iğneli radyo frekans en fazla başvurulan yöntemlerdendir. Başlıkta ki altından yapılmış iğneler vardır. İğneler deliklere 0,5 -3,5 cm civarı derine gidecek şekilde düzenlenir. Deriye bu iğnelerle girilir. Bu şekilde cilt tahrip edilir. Cilt yeni kollajen üretimi yapmak zorunda kalır. Ama cildin dış kısmına zarar gelmediği için kişi az zamanda toplumsal yaşama katılabilir.

4)Platelet Rıch Plasma (PRP): Kişinin kanından alınan küçük bir miktarını tüplere alınarak kandaki katı maddeler çökertilir. Bu kan tekrar cilde verilir. Yaşlanan ciltlere iyi gelen yöntemdir.

5)Kök Hücre Yöntemi: Kişiden alınan dokudaki hücrelerin iyileştirilerek geri verilmesidir.

6)Mezoterapi: Vitamin aminoasit ve büyümü etkenlerinin enjeksiyon yardımıyla cilde aktarılmasıdır.

 Yukarıda açıklamaya çalıştığımız yöntemlerden başka Gençlik Aşısı, Kimyasal Peling Dermoterapi, PDO İpliklerle Yüz Asma, Sılhoutte İle Yüz Germe gibi yöntemlerde vardır.

Gerek saç ekimi operasyonu olsun gerek se de yüz gençleştirme gibi operasyonların başarılı sonuçlar verebilmesi için FBM Estetik ve Tıp merkezi uzman cerrahlar ile iletişim kurabilirsiniz. 







 
Son Eklenen Haberler