131019098
28 Mart 2024, Perşembe

Kızlık Zarı Nedir?

21 Nisan 2017, Cuma 17:59

     


Yapılan araştırmalar neticesinde kızlık zarıyla ilgili herhangi bir anatomik veya fizyolojik işlevsellik tespit edilmemiştir. Ancak genital bölgede meydana gelebilecek enfeksiyonlar ve bunların doğuracağı farklı hastalıklara yönelik bir koruyucu kalkan görevi üstlendiği sanılmaktadır. Vajinanın giriş kısmında yer alan kızlık zarı, vajina dudaklarından ortalama olarak 1 cm kadar içeride bulunur. Ayrıca ortasında adet kanamamaları gibi sıvıların çıkışını sağlayan bir delik yer alır.  

Kızlık zarı zarar görür mü?

Hassas bir yapıda olduğu için kızlık zarının yırtılma ihtimali yüksektir. Masturbasyon, ilişki veya vajinayla ilgili muayene esnasında kızlık zarına zarar gelmesi muhtemeldir. Kızlık zarının yırttık olması bekaretin önem arz ettiği toplumlar için bir suçluluk psikolojisi ortaya çıkarabilir. Evlendikten sonraki ilişki sırasında zarın tırtık olması veya ilişki sırasında kanamanın meydana gelmemesi, kimi kesimlerce farklı düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olabilir.  Bu yüzden güvenli koşullarda kızlık zarı dikimi yaptırmak en doğru çözüm olabilmektedir.

 

Elastik kızlık zarı

Kızlık zarının yırtılmasının nedenleri arasında ilişki tek faktör değildir. Bahsedildiği gibi vajinadan yapılan bir muayene veya vajinayla oynama sırasında da söz konusu zarın yırtılabileceğini bilmek gerekir. Bazı kadınlar da ise kızlık zarı oldukça elastik bir yapıdadır. Bu tip kızlık zarların ilişki sırasında bile yırtılması mümkün olmaz. Dolayısıyla ancak normal doğum esnasında elastik kızlık zarları yırtılabilir.

İmperfore Hymen – Kızlık zarının ortasında delik bulunmaması

Kızlık zarının ortasında delik bulunmaması veya herhangi bir nedenle bu deliğin tıkanması durumunda adet kanı veya farklı sıvılar çıkış yeri bulamaz. Bu gibi durumlarda sıvılar içeride birikir ve tip kanallarından dolaşarak karın boşluklarına dolmaya başlar. Böyle bir duruma mazur kalan kişilerin kasık bölgelerinde yoğun ağrılar söz konusu olur. Cerrahi müdahalede bulunarak, kızlık zarında açılacak delikler sayesinde bu tip bir rahatsızlıktan kurtulmak mümkündür.

Kızlık zarı dikimi hakkında bilgi

Herhangi bir nedenden dolayı yırtılan kızlık zarı onarılarak, yeniden dikilebilir. Kızlık zarının ne zaman yırtıldığı veya kaç defa ilişki yaşandığı önemli değildir. Flep yöntemiyle yeni kızlık zarı dikimi ile ilk gecede kanama olması sağlanır. Detaylı bilgi için www.kizlikzaridikimi.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 







 
Son Eklenen Haberler