131019098
23 Nisan 2024, Salı

Doğal Taşlarla Duvar Kaplama

26 Aralık 2016, Pazartesi 10:02

     


Özellikle yurtdışında oldukça yaygın olan taş duvar kaplama yöntemi artık ülkemizde de sıkça rastladığımız bir yöntemdir. Özellikle dış mekanlarda estetik açıdan çok şık duran bu sistem sayesinde büyük tasarruflar yapmanız mümkün dış etkenlerden etkilenmeyen özellikle kış aylarında yağmur kar gibi durumlarda deformasyona uğramadan yıllarca kullanabileceğiniz bu yöntem sayesinde boya badana masrafından ömür boyu kurtulmuş olursunuz. Özel işçilik isteyen taş kaplama özveri isteyen bir iştir taşları doğal görünümünü bozmadan küçük boyutlara getirerek yapılan bu işlem duvar kaplamada da estetik görünümüne dikkat ederek yapılması gereken bir iştir.

Doğal Taşlar İle Duvar Kaplama Nasıl Yapılır?

Dış ve iç mekanlarda kullanılan taş duvar kaplama istediğiniz büyüklükte ve istediğiniz renklerde yaptırabilirsiniz. Genelde metre karesi büyük alanlarda yapılan taş kaplama küçük mekanlarda da yapılabilir salon ve hollerde uygulanan taş duvar kaplama yöntemi küçük taşlarla odalarda ya da istediğiniz mekanlarda uygulanabilir. Günümüzde çoğu mimarın tercih ettiği taş kaplama özellikle restoran ve kafeterya gibi alanlarda sıkça kullanılan bir dekoratif olmaktadır. Evinizde iş yerlerinizde görsel açıdan değişiklik yapmak için ve şıklık katmak için oldukça ideal olan taş kaplama yöntemi bir o kadarda uzun yıllar deforme olmadan kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Taş kaplama işlemi sayesinde kış aylarında sıcağın dışarı çıkmasını engellediğiniz gibi yaz aylarında ise serin ortamlarda kalmanızı sağlar.

Doğal Taş Kaplaması Yapan Firmalar

Taş kaplama işleminde önemli olan taşların boyutlarını ayarlarken doğallığını kaybettirmemektir. Taş boyutlarını dilerseniz kendiniz seçebilir ve farklı renklerde evinizin iç mekanında dekoratif olarak uygulatabilirsiniz. Ayrıca taş kaplama esnasında değişik dizimler yapma imkanı vardır bu sayede duvarın belirlediğiniz yerlerinde taşlarla şekil verme imkanına sahipsiniz. Taş kaplama işlemini dilerseniz inşaat esnasında dilerseniz yapımı olmuş mekanlarda sonradan da uygulatabilirsiniz. Dekoratiflik açıdan büyük önem taşıyan taş kaplama sistemi ayrıca tarihi mekanlarda deformasyona uğratmadan tarihi zenginliğe zarar vermeden uygulanan bir işlemdir. Özellikle ülkemizde Kapadokya ve Ürgüp gibi şehirlerde var olmuş taş kaplama evler bulunmaktadır taş kaplama evlerin kış aylarında sıcak yaz aylarında ise serin olması nedeniyle ve görsellik acısından büyük önem teşkil etmesinden dolayı günümüzde her yerde görebileceğimiz bir  yöntem haline gelmiştir.

 







 
Son Eklenen Haberler