131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Söz Konusu Güvenlikse Eğer Teknolojinin Nimetlerinden Faydalanmayı İhmal Etmeyin

28 Ağustos 2017, Pazartesi 09:21

     


Güvenliğin ön planda tutulduğu yerlerde kapılarda kullanılan kilit teknolojileri de o derece büyük önem arz etmektedir. güvenlik için her yere çelik kapı yaptırmak mümkün değildir. Bu hem çok maliyet hem büyük uğraş gerektiren ve inşaat masrafı çıkaran bir eylem olacaktır. son zamanlarda kilit teknolojinin gelişmesiyle beraber üst düzey güvenlik önlemleri de bu sektöre adapte edilmeye başlandı. Elektrikli kilitler de bunun en iyi örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Elektrikli kilitler elektromanyetik ve manyetik olmak üzere iki ana sınıfa ayrılmaktadırlar. Temel olarak elektrikle çalışabilen bu kilitler tamamen özel tasarım açısından güvenlikli ürünlerdir. Montaj ve kullanımı oldukça basit olan kilitler kapılarda çift taraflı olarak çalışabilmektedirler.

Elektromanyetik Kilitlerin Çalışma Prensipleri

Elektromanyetik kilitler yapı olarak normal dilli kilitlere benzerler ve anahtarla ya da kartlı geçiş sistemine sahip kapılarda rahatlıkla kullanılabilirler. Elektrik enerjisi ile çalışabilen bu elektrikli kilitler kapılarda çift taraflı olarak çalışma özelliğine sahiptirler. Kapı kilidinin bir elektro mıknatıs ile çekilerek hareket ettirilmesi sonucu açma işlemi yapan kilitler enerji altında iken kilitli halde bulunurlar. Üzerlerinde bulunan emniyet pimleri sayesinde güvenli ve sağlam bir kilitleme işlevi görürler. Hastanelerde, kartlı geçiş sistemlerinin olduğu yerlerde, güvenlikli oda kapılarında rahatlıkla kullanılabilirler.

 

Manyetik Kilitlerin Çalışma Prensipleri

Manyetik kilitlerin çalışma prensipleri bir çeşit yüksek tutma kapasiteli elektro mıknatısın kapı kilidi olarak kullanılması mantığına dayanır. Manyetik elektrikli kilitler büyüklüklerine göre tutma kapasiteleri değişen ürünlerdir. 36-136-272 ve 545 KG tutma kapasitesine sahip kilitler piyasada rahatlıkla bulunabilmektedir. Kolay kullanım ve montajları sayesinde cam kapılara dahi rahatlıkla monte edilebilirler.

Manyetik Ve Elektromanyetik Kilitler Arasında Fark var Mı?

her iki tip kilit de elektrik enerjisi altında kilitli durumda çalışabilen yapıya sahiptirler. Elektromanyetik kilitlerin hareketli parçaları ve bir kilit dili vardır. Manyetik kilitler ise bunun tam tersi hiçbir hareketli parçası olmayan tamamen enerji verilen bir elektrik bobininin elektro mıknatıs olarak çalışması prensibine göre çalışırlar.

Bu Tip Kilitler Nerelerde Kullanılırlar?

Elektrikli kilitler genel itibariyle kartlı geçiş sistemi kullanılan ve anahtar gerektirmeyen kapılarda kullanılırlar. Özel projelerde kullanılabilir de diyebiliriz bu duruma. Bu kilitler ahşap kapılara, çelik kapılara, cam kapılara rahatlıkla monte edilebilirler ve arıza oranları çok düşüktür. Bu kilitler ile ömür boyu kullanım sağlamak mümkündür.

Daha detaylı bilgi için : www.netatek.com.tr







 
Son Eklenen Haberler