131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

Yeni Yüzler ile Ürün ve Hizmetlerinizi Daha Fazla Kişiye Ulaştırın!

28 Ağustos 2017, Pazartesi 09:23

     


Bir ürününün ya da bir hizmetin tutulup kendisine bol bol alıcı bulması için ürünün çeşitleri özellikleri barındırıyor olması gerekiyor. Bu özellikler ürünün ihtiyaç duyulan bir ürün olması, ürünün görevini yerine getiriyor olması, ya da verilen hizmetin müşterilerini tatmin ediyor olması gerekiyor. Peki hiç bilinmeyen bir ürün ne kadar kaliteli ve uygun fiyatlı olsa da alıcı bulabilir mi ya da tüketicilerin güvenini kazanabilir mi? Bu risklerle boğuşmamak için ürünün kalitesi kadar bilinebilirlik konusunda da başarılı olması gerekir.

Böylece hem bilinen hem de kaliteli bir ürün müşteride güven duygusu uyandırır. Bu güven duygusu da alışverişin gerçekleşmesindeki en temel ilkedir. Reklam ajansı da işte tam bu noktada devreye giren aktördür. Çünkü sektöre hakim bir reklam ajansı gayet başarılı şekilde ürünün reklamına uygun oyuncular bulabiliyor.

 

Reklamların Özellikleri

İnsanların ve firmaların reklamlardan ortak beklentisi ürün veya hizmetin kısa sürede etkili şekilde anlatılması konusudur. Kısa ve öz bir reklam müşteriye ürün veya hizmet hakkında hem bilgi verirken hem de ürüne de güven duymasını sağlar. Lakin uzun ve lafı dolandıran içeriğinde yapay oyunculuklar barındıran reklamlar müşterinin üründen uzaklaşmasına sebebiyet verirler. Bu yüzden reklamlar müşteriye güven vererek ürünü anlatma üzerine kurulmalıdır. Ayrıca Reklam ajansları son derece stratejik bir iş olan ürüne uygun oyuncuyu bularak reklamın başarısını bir kat daha artırabilir.

 

Bir Reklamın En Temel Görevi

Bir reklam hazırlarken öncelikle ürünü ve ürünün hedef kitlesini saptıyor. Daha sonra donanımlı oyuncularla müşteri ve ürün arasındaki bağın vurgulandığı bir reklam hazırlıyor. müşterinin ürüne sempati duyup güven kazanmasını sağlıyor. Ayrıca ürün hakkında temel bilgileri de reklam içerisinde vermeyi ihmal etmiyor. Böylece müşteriler hem ürün hakkında bilgiye kavuşuyor hem de ürüne sempati duyuyor.

Reklam Ajansının Reklama Etkisi

Reklam ajanslarının çekilen reklama etkisi çok büyüktür. Çünkü reklam filminde oynayan oyuncuları bulan ekip reklam ajansı ekibidir. Reklam ajanslarını burada başarıya götüren şey ise tamamen pazar araştırmasıdır. Ajanslar öncelikle ürünü ve hitap ettiği kitleyi araştırarak ürünü topluma en iyi yansıtacak oyuncuyu bulmaya çalışırlar. Bu noktada Reklam ajansı seçilirken tecrübeli ve toplumu anlayıp onlara hitap edebilen ekipler tercih edilmelidir.

Daha detaylı bilgi için : www.ajansreyting.com







 
Son Eklenen Haberler