131019098
29 Mart 2024, Cuma

KERVAN Yayın & Dağıtım ile Vaaz Kitapları ve Sohbetler Kitabı

29 Mart 2017, Çarşamba 18:28

     


 

Camide toplanan cemaate verilen dini içerikli konuşmalara vaaz denir. Vaazı verecek olan kişinin dini bilgisi tam olmalı. Vaaz kitapları ile dini bilgilerinizi artırır ve sorulan tüm sorulara hakim olarak yanıt verirsiniz. Dikkatli seçim yapılmalı ve geniş kapsamlı anlatılan kitapları tercih etmelisiniz. Ayetleri, hadis ve dini bilgileri ayrıntılı olarak içeren kitaplar seçilmeli.

Dini Kapsamlı Anlatan Vaaz Kitapları

İslam’ı sohbetler şeklinde tanıtmak ve gerekli dini bilgileri vermek için yapılan toplantılara sohbetler kitabı okuyarak daha kapsamlı hakim olabilirsiniz. Cemaatler ve tarikatlara mensup kişiler düzenli olarak dini sohbetler içinde yer alır. Bu sohbetler sırasında dini bilgiler birbirlerine anlatılır ve o esnada bilgilerin tam ve yeterli olması gerekir.

Vaaz Kitaplarında Neler Anlatılır?

Dini ya da ahlaki konular, din adamları tarafından vaaz olarak verilir. Dini konular hakkında toplumu aydınlatmak ve kalpleri huzura kavuşturmak için güzel sözler ile kişileri doğru yola iletmek amacı düşünülür. İslam dininde vaaz vermek çok önemli bir görevdir. Kürsü ya da minberlerde insanlara dini konuşma yapmak, sünnettir.

Sohbetler Kitabı ile Dini Konuşmalar

Dini hükümleri sohbet niteliğinde yapmak ve kişilere öğütler vermek, dinin bir gereğidir. Hz. Muhammed ilk dini vaaz verendir. Hz Muhammed’in vaazları çoğunlukla sohbet niteliği de taşır. Vaaz günümüzde kürsüden tek taraflı olarak verilir. Sohbette ise soru ve cevaplar şeklinde dini konuşmalar yapılır. İmam Gazali- Ölüm ve Sonrası, Müminlere Vaazlar, Sahihi Buhari- Vaazlar gibi eserlerde önemli dini vaazları bulabilirsiniz.

KERVAN Yayın & Dağıtım ile dini kitaplar, vaaz kitapları, sohbet kitapları ve her çeşit bilgi verici kitaplara ulaşabilirsiniz. http://www.kervanyayinevi.com/HUTBE-VAAZ-SOHBET,LA_19-2.html beğendiğiniz kitabın detaylarını öğrenerek satın alabilirsiniz. Kısa sürede adresinize teslim edilir. Hızlı ürün arama butonu ile istediğiniz kitabı kolay sürede bulabilirsiniz. Kitabı iade edebilir ya da değiştirebilirsiniz. Yeni kitaplar, indirimdeki kitaplar ve sponsorlu ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz. Ürünü sepete eklemeniz ve beğendiğiniz kitapları sipariş etmeniz yeterli. Güvenli alışverişin adresinde kitaplarınız kısa sürede istediğiniz adreste olur.







 
Son Eklenen Haberler