131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

Burun Estetiği Nedir Ve Yöntemleri Nelerdir?

31 Mayıs 2017, Çarşamba 08:54

     


Burnun yapısına zarar vermeden anormal görünümünün düzeltilerek kişiyi psikolojik ve fizyolojik olarak rahatlatmasında önemli görülen burun estetiği ameliyatı çeşitli sağlık sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. İzmir’de ve Türkiye’de en çok yaptırılan estetik ameliyatlarından birisidir.

Burun Estetiği Nedenleri

  • Uzun burun
  • Burun ucunda varolan düşükler
  • Yüz ile orantısız burunlar
  • Burun üzerinde kemerler
  • Eğri burunlar
  • Burunda çöküntüler
  • Travma ve kazaların neden olduğu bozukluklar
  • Nefes alıp vermede yaşanılan problemler

Kimler Burun Estetiği Yaptırabilir?

İzmir burun estetiği doktorları tavsiyelerine göre burun estetiği ameliyatında önemli olan nokta burnun kemik ve kıkırdak yapısının gelişmiş olmasıdır. Doku gelişimini tamamlayan yaş sınırları erkeklerde ve bayanlarda değişiklik gösterebiliyor. Buna göre kadınlarda 17 yaş ve erkeklerde 18 yaş burnun doku gelişimini tamamladığına işaret ediyor. Estetik kaygıların güdülmesi halinde yaş sınırının baz alınması ile cerrahi uygulamalar yapılabiliyor. Yanı sıra yaşanılan ciddi sağlık sorunlarına istinaden erken yaşlarda da burun estetiği yapılabiliyor. Erken dönemlerde burun ameliyatı yapılmasına yönelik ciddi sayılan sağlık sorunları ise şunlardır:

  • Çok ciddi psikolojik travmalar
  • Solunum yollarında büüyk rahatsızlıkların varolması
  • Kaza ve yaralanmaların neticesinde burunda görülen çöküntüler ve deformasyonlar

Burun Estetiği Teknikleri

Burunda şekilsel bozuklukların düzeltilmesine yönelik burun estetiği teknikleri açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti olarak iki gruba ayrılıyor. Gerek açık gerekse kapalı rinoplastide izlenmesi gereken bir endikasyon olmalı ve tedavi metodu buna göre belirlenmelidir. Dolayısıyla açık ve kapalı rinoplastide seçilen yöntemin bir sebebi olmakta ve buna göre hastaya müdahaleler edilmektedir. Kişilere en uygun yöntemin uygulanmasına karar verilir.

Açık Rinoplasti

Açık rinoplastide burun delikleri arasına küçük kesi atılır ve burun iskeleti görülecek hale getirilir. Ardından tedavi işlemi başlar. Açık rinoplasti kapalı rinoplastiye göre daha çok tercih edilir. Bunun nedeni burun revizyonlarını ve aşırı deviye septumlarını düzeltmektir. Ayrıca kısmen daha kolay bir tekniktir.

Açık rinoplasti tekniğinde kıkırdaklarda daha fazla travmatizeler meydana gelebilir. Ameliyattan sonra görülecek olan şişilik veödemlerde iyileşme süreci uzayabilir. Diğer bir dezavantajı olarak da ameliyatta yapılan hatalar ameliyat sonrasında kendini daha belli edebilir. Açık rinoplastide endikasyonlardan biri revizyon operasyonları olarak dikkat çeker.

Kapalı Rinoplasti

Kapalı rinoplastide ameliyat yapılan nokta burun delikleridir. Kapalı rinoplastinin avanatjı tüm kesilerin burun içerisinde yapılıyor olmasıdır. Böylece burun ucunda kesi izi olmamaktadır. Burun sırtında veya burun ucundaki problemler daha çok kapalı rinoplasti ile gerçekleşir.

Kapalı rinoplasti ameliyatı için operasyonu uygulayacak olan cerrahın anatomik bilgiye çok çok iyi hakim olması gerekir. En iyi rinoplasti ameliyatı olarak karşımıza kapalı rinoplasti ameliyatı çıkar. Çünkü kesi izleri belli olmamasının yanında burun kıkırdağı daha az travmatize olur ve ödem, şişilik gibi rahatsızlıklar hızla iyileşirken daha az asimetriye rastlanılır.

Burun Estetiği Sonrası

Burnun yapısal bozukluğunda düzeltimelerin sağlanması ve burun estetiği sonrası iyileşme süreci aslında birbiri ile bağlantılı noktalardır. Burun estetiği öncesi ve sonrası ameliyatın kendisi kadar çok önemlidir. Ameliyat ne derece iyi geçerse sonraki dönemler için de iyileşme hızlanabilir denilir. Ancak yanı sıra dikkat edilmesi gereken püf noktaların olduğu da asla unutulmamalıdır.

Ameliyattan sonra bilhassa uyuma esnasında başın yastık üzerinde ve dik olarak kalması sağlanmalıdır. Yüzde şişliklerin olması son derece normal olup uygulanması gereken tedavi yöntemi buz torbaları ile soğuk uygulama yapmaktır. Ağrılar olması durumunda ilgili doktorların verdiği ağrı kesicilerin kullanımı sağlanabilir.

 Kanamaların önelnmesi maksadı ile ameliyattab sonraki 3 gün sürecinde tamponlar uygulanacak olup ardından kişiler normal yaşamlarına geri döneceklerdir.  Ameliyattan sonra dikkat edilecek diğer noktalar ise katı yiyeceklerin tüketilmemesi, çok konuşma, bağırma gibi çeneyi yorucu hareketlerde bulunulmaması, hapşırma ve öksürme esnasında dikkatli olunması gerektiğidir.

Burun estetiğiyle ilgili daha fazla bilgi almak için http://estetikburunizmir.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler