131019098
29 Mart 2024, Cuma

DİKİLİ’DE YARALAR SARILIYOR

2 Aralık 2016, Cuma 06:48

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, rekor düzeydeki yağmurun ardından taşkınların yaşandığı Dikili ilçesine giderek incelemelerde bulundu. Zarara uğrayan vatandaşlarla görüşen Başkan Kocaoğlu, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, selden zarar gören Dikili ilçesinde yaşamı normale döndürmek için tüm birimleriyle çalışıyor. Özellikle başta Kabakum Mahallesi olmak üzere Bahçeliköy, İslamlar, Kıroba, Müsellem ve Saihleraltı'nı etkileyen şiddetli yağışın ardından ilçeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sorunun yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı, zarar gören vatandaşlarla görüştü. Başkan Aziz Kocaoğlu'na Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da eşlik etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Dikili Hizmet Merkezi ve İZSU yetkilileri, DSİ kanallarının taşması sonucu oluşan baskının etkisinin, karayolundaki menfez ağızlarının yol çalışması sırasında kapatılması nedeniyle daha da arttığını belirtti.

Gereken yapılacak

İZSU ve İtfaiye ekiplerinin 100'ü aşkın personel ve onlarca araçla bölgede 24 saatten uzun bir süre kesintisiz mesai yaptığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Personelimiz bugün hayatı normale döndürmek, yaraları sarmak adına yoğun bir şekilde çalışıyor. Yarından itibaren de bir daha böyle bir durum yaşanmaması için yapılması gereken işleri ele alıp hızlı bir şekilde harekete geçeceğiz” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, resmi olarak açıklanan 110 kg yağış miktarının ilçe merkezinde gerçekleşen yağış olduğunu, Kabakum gibi sınırdaki ilçelerde ise bu miktarın 200 kg'ı geçtiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi ekiplerinin şiddetli yağışın etkileri ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren vatandaşlardan gelen yardım taleplerinin hepsine koştuğunu belirten Tosun, “İlçe merkezinde önemli bir olumsuzluk yaşamadık. Bu da yapılan altyapı çalışmalarının önemini gösteriyor. Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler