131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KOCAOĞLU'NDAN KUŞ CENNETİ TEPKİSİ: 'KUL HAKKI YİYORSUNUZ'

3 Haziran 2017, Cumartesi 06:02

     


İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ), Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "3 kuruş para harcamadılar" suçlaması ve yıllardır sürdürülen ortak protokolü iptal etmesi üzerine "faaliyetlerini dondurma kararı" aldı.

Kuş Cenneti'yle ilgili son gelişmeleri, "bölgenin imara açılması için yapılan çalışmalar manzumesi" olarak tanımlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana siyaset yapan bir ailenin çocuğuyum. Böyle şey görmedim, duymadım. Yukarda Allah var! İnsan, hakkı teslim ettiği zaman insanlık yolunda yürür. Hak yediği zaman değil! Peki onlar böyle yapınca İzmir yok mu olacak? İzmir haritadan mı kalkacak? 4 milyon 230 bin insan denize mi dökülecek? Ne olacak? İnsan biraz utanır, sıkılır; edep, terbiye görür ya! Bu davranış, bu hareket kimseye yapılmaz” diye konuştu.

İzmir Kuş Cenneti’nin korunması ve geliştirilmesi ile ilgili önemli çalışmalar yürüten İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ), Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın iki yılda bir İZKUŞ ile yaptığı protokolü yenilememesi ve alanda bulunan demirbaşların devrini istemesi üzerine çalışmalarını "dondurma" kararı aldı. Aynı zamanda İZKUŞ’un başkanlığını da yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantıya, Birlik üyesi olan Karşıyaka, Çiğli, Menemen ve Foça belediye başkanları da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti alanında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yetkili olduğunu ve buna bir itirazlarının olmadığını hatırlatarak, “Devlet kurumlar, yasalar, yönetmeliklerle yürütülüyor. Herkes yetkisi dahilinde daha doğrusunu yapmak için yahut tersine cezalandırmak için belli kararlar alabilir, uygulayabilir. Burada da bir problem yok. Ama Bakanlık yetkililerinin 'Kuş Birliği buraya 3 kuruş para harcamamıştır’ diye açıklaması yapması çok ağır bir itham. Yukarda Allah var! İnsan, hakkı teslim ettiği zaman insanlık yolunda yürür. Hak yediği zaman değil” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler