131019098
28 Mart 2024, Perşembe

40 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

5 Haziran 2017, Pazartesi 09:51

     


Eğimli arazi nedeniyle vatandaşların inip, çıkmada büyük zorluk yaşadığı 732/8 Sokak Konak Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle tümüyle merdivenli hale getirildi. 40 yıldır dik yokuşu çıkmak zorunda kalan mahalle sakinleri merdivenler sayesinde artık ulaşımlarını daha rahat yapıyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta geçmiş yıllarda yaşanan çarpık yapılaşmanın sebep olduğu olumsuzluklar başlatılan çalışmalarla bir bir ortadan kaldırılıyor. Kent sakinlerinin günlük yaşamını kolaylaştıran düzenlemelerden biri daha kısa zamanda tamamlandı. İzmir’in tarihi semtlerinden biri olan Kadifekale civarında bulunan Hasan Özdemir Mahallesi'ndeki 732/8 Sokak’a yaya ulaşımını kolaylaştırmak için baştan sonra merdiven döşendi. 40 yıldır yerleşimin olduğu mahallenin en dik ve dar sokaklarından biri olan sokak Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin hummalı çalışmaları sonunda eğimli halinden kurtarılarak, yep yeni bir görünüme kavuştu.

60 METRELİK MERDİVEN

Oldukça eğimli bir arazi yapısına sahip olan bölgede vatandaşların yoğun kullandığı sokaklardan biri olan 732/8 Sokak yapılan düzenlemenin ardından merdivenli sokak olarak halkın hizmetine açıldı. Aynı zamanda birbirine paralel olan 731 ve 705 sokaklarını da birbirine bağlayan 60 metre uzunluğundaki sokak yeni düzenlemeyle eskiye oranla daha kolay yürünür hale geldi. İki sokak arasında geçişi sağlayan sokak yapılan düzenleme ile araç trafiğine de kapatılarak, geçmiş yıllarda meydana gelen kazaların da önüne geçildi. Eğimli yapısı nedeniyle özellikle kış aylarında büyük tehlike yaratan sokak inşa edilen merdivenler sayesinde daha güvenli hale geldi. Yıllardır sokağı kullanırken büyük zorluk yaşayan mahalle sakinleri, artık rahatlıkla ulaşımlarını sağlayabiliyor.

VATANDAŞ İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

731 ile 705 sokaklarını birbirine bağlayan 732/8 Sokak merdivenli hale dönüştürülmeden önce kadınlar, çocuklar ve yaşlılar yürümekte zorlanıyordu. Oldukça eğimli alanda bir üst sokağa çıkmak için çile çeken mahalle sakinleri yeni yapılan merdivenli sokak sayesinde rahatlıkla çıkıp, inebiliyor. Artık sokağı kullanırken zorluk çekmediklerini belirten mahalle sakinleri, “Konak Belediyesi kısa sürede sokağımızı merdivenli hale getirdi. Artık merdivenler sayesinde kolaylıkla inilip çıkabiliyoruz” diyerek teşekkürlerini dile getirdi. Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yeni düzenlemelerin yanı sıra mevcut merdivenli sokakların bakımını da sık sık yapıyor. Eskiyen merdivenlerin taşları ve korkulukları ekiplerce değiştiriliyor. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler