131019098
29 Mart 2024, Cuma

DAĞLARI AŞTI

6 Nisan 2017, Perşembe 06:15

     


Başkan Kocaoğlu’nun yolu bu kez Kiraz’a düştü. İzmir’in merkeze en uzak mahallesi Umurlu’ya kadar giden Büyükşehir Belediye Başkanı, sıcak asfalt ve kilit parke çalışmalarını da yerinde inceledi. Vatandaşların “Biz asfalt yüzü görmedik, siz şimdi gelip asfalt yapacağım diyorsunuz. Gerçekten yapacak mısınız?” sorusuna, “Turist değilim, buraya gezmeye değil iş yapmaya geldim” yanıtını verdi.

İlçe ziyaretlerini ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu seferki durağı Kiraz oldu. Son günlerde hem merkezin hem de yeni bağlanan ilçelerin sorunlarını yerinde dinleyip onlara çözüm getiren Başkan Kocaoğlu, kent merkezine en uzak mahalleler arasında yer alan Yağlar, Karaman, Umurcalı, Yeniköy, Haliller, Olgunlar, Karabulu ve Umurlu’yu ziyaret etti. Kent merkezine uzaklığı 195 km olan Umurlu Mahallesi’ne de giden Başkan Kocaoğlu’nun Kiraz’daki ziyaretlerine Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk ve CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz da katıldı. Halk toplantıları sırasında bol bol not alan Başkan Kocaoğlu, soruları yanıtladı; yatırım ve projeler hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Rafta kalan kural

Yasa değişikliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına sonradan dahil edilen ilçelerin başta alt yapı olmak üzere biriken sorunlarının acil çözümü için yoğun mesai harcadıklarını, merkez hariç 19 ilçede oluşturdukları ‘Yerel Hizmetler Şube Müdürlükleri’ ile bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat yerinde” dinlediğini ifade etti. Yasa değişikliği olmadan önce iyi-kötü köylerin bir bütçesi olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Alsancak’a veya Bornova’da yaptığın, uyguladığın kuralları Kiraz’ın Umurlu köyünde, Torbalı’nın Pamukyazı köyünde uygulayamazsın. Hiçbir kural hayatın gerçeğine uymuyorsa, o kural kitapta kalır, rafta kalır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, bir vatandaşın “Biz asfalt yüzü görmedik, siz şimdi gelip asfalt yapacağım diyorsunuz. Gerçekten yapacak mısınız?” sorusuna, “Turist değilim, buraya gezmeye değil iş yapmaya geldim. Bütün samimiyetimizle problemlerinizi halletmeye çalışacağız” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler