131019098
29 Mart 2024, Cuma

BERGAMA 1.KUZUGÖBEĞİ MANTARI BULUŞMASI

8 Nisan 2017, Cumartesi 06:39

     


Bergama Belediyesi ile doğa ve mantarsever vatandaşların oluşturduğu ‘Mantar ve Yaban Topluluğu’nun birlikte düzenleyecekleri “Bergama 1.Kuzugöbeği Mantarı Buluşması” 9 Nisan Pazar Günü Kozak Yaylası, Göbeller Mahallesi’nde yapılacak. Düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyenler için Bergama Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 08.30’da araç kaldırılacak. Saat 19.00’da sona erecek etkinlikte Kozak Yaşam Vadisi ve Göbeller Köyü gezileri düzenlenecek. Doğa gezilerinde ise katılımcılar, doğadaki yenebilir ve tıbbi bitkileri gözleyebilecekler. Yerel halktan çevre, çamfıstığı ve kuzugöbeği mantarı üzerine bilgiler alabilecekler.

MANTAR VE YABAN TOPLULUĞU

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen mantar ve doğaya gönül vermiş vatandaşların oluşturduğu “Mantar ve Yaban Topluluğu”, ekonomik değeri olan yabani mantarların tanıtımını yaparak, mutfak kullanımını da doğru ve güvenli bir şekilde yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Topluluk yapılacak olan etkinlikle ilgili sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; “Ülkemizde çok zengin bir potansiyeli olan doğada kendiliğinden yetişen yabani mantarların ekonomiye kazandırılması konusunda özellikle kendi iç piyasamızda yerel pazarlar dışında hemen hiçbir çalışma bulunmamaktadır. Türkiye’nin her yerinden üyesi bulunan topluluğumuzdaki bizlerin en büyük isteği mantarları doğada bulmak, tanımaktır. Birçok mantarı tanımanın en etkili yolu arazi çalışması ve bu arazi çalışmasının sonuçlarının değerlendirilmesidir. Önemli ve değerli mantarlar arasında bulunan kuzugöbeği mantarını doğasında tanımak amacı ile ülkemizde bol miktarda yetişen ve muhteşem bir doğaya sahip olan Kozak yaylasında bir etkinlik planlamış bulunmaktayız” denildi.

Açıklamada ayrıca; “Bu etkinliğin amacı tarihi ve kültürel zenginlikleri son derece değerli ve eşsiz olan Bergama’nın ve Kozak Yaylası’nın Türkiye’nin her yerinden gelecek olan katılımcılara tanıtılması, yöresel tatlarının ve ürünlerinin bölge halkına ekonomik katkı sağlanması ve kuzugöbeği mantarının tanınmasını sağlamaktır. Ayrıca doğa ve çevre konusunda farkındalık yaratmak, Kozak yaylası yenebilir otları, çamfıstığı vs. doğal ürünleri de tanıtarak genel olarak da yabani mantarlar hakkında tanıtım broşürü ve bilgilendirici bir sunum ile katılımcıları bilgilendirmek de bu etkinliğin hedefleri arasındadır” ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler