131019098
29 Mart 2024, Cuma

“BUCA’DA BAYRAKSIZ EV KALMAYACAK”

9 Ocak 2017, Pazartesi 06:44

     


Artan şehit haberleri ve İzmir’de yaşanan son acı olayın ardından Buca Belediyesi, birlik ve beraberlik mesajı vermek için ‘Başaramayacaksınız’ sloganıyla bayrak kampanyası başlattı. Tüm Buca’yı bayraklarla donatan Belediye, evlerine iş yerlerine, arabalarına asmaları için vatandaşlara da bayrak dağıttı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tüm Bucalılara bayrak kampanyasına destek vermeleri için çağrıda bulunurken, “Lütfen bayrağı olanlar evlerine bayrak assın, olmayanlar Belediyemize gelsin, biz verelim. Her tarafa bütün düşmanlara bir olduğumuzu korkmadığımızı göstermek istiyoruz. Bundan sonra tek yürek Buca’yı, bütün İzmir’i bayraklarla donatacağız” dedi. Kampanyaya vatandaşlardan da büyük destek geldi. Bucalılar, “Başka gidecek ülkemiz, toprağımız yok. Kenetlenmemiz gereken zamanlardayız” mesajı verdi. Buca Belediyesi, İzmir’de uğurladığı şehitlerinin ardından son dönemlerde artan terör olaylarına tepki göstermek için harekete geçti. “Başaramayacaksınız” sloganıyla bayrak kampanyası başlatan Belediye, tüm Buca’yı bayraklarla donattı. Vatandaşlara da evlerine, işyerlerine, arabalarına bayrak asmaları için çağrıda bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bayrağı olmayanlara Belediye tarafından bayrak hediye edileceğini duyurdu. Başkan Piriştina’nın çağrısı üzerine Bucalılar, kampanyaya destek olmak ve bayraklarını almak için Belediye’ye akın etti.

“TÜM BUCA’YI BAYRAKLARLA DONATIYORUZ”

Yaşanan tüm acı kayıplara artık dur denmesi gerektiğini söyleyen Başkan Piriştina, teröre karşı tek yürek kenetlenebilmek için bayrak kampanyası başlattıklarını açıkladı. Piriştina, “Buca’dan sesleniyoruz, biz yılmayacağız, korkmuyoruz. Bu akan kanı durduracağız. Bu şehitlerin çocuklarının akan gözyaşına asla kayıtsız kalmayacağız” dedi. Tüm Buca’yı bayraklarla donattıklarını dile getiren Piriştina, Bucalılara şöyle seslendi: “Lütfen bayrağı olanlar evlerine bayrak assın, olmayanlar Belediyemize gelsin, biz verelim. Her tarafa bütün düşmanlara bir olduğumuzu korkmadığımızı göstermek istiyoruz. Bundan sonra tek yürek Buca’yı, bütün İzmir’i bayraklarla donatacağız.”

BUCALILARDAN KAMPANYAYA TAM DESTEK

Başkan Piriştina’nın çağrısına, Bucalılardan yanıt gecikmedi. Buca Belediyesi giriş katında danışma bankosunda dağıtılan bayraklara vatandaş büyük ilgi gösterdi, banko önünde uzun kuyruklar oluştu. Sağanak yağmura karşın Buca’nın uzak semtlerinden Belediye’ye akın eden Bucalılar da birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar. Kampanya için Başkan Piriştina’ya teşekkür eden Bucalılar, şunları söyledi: “Bayrağımızla ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk ilkelerinde birleşmemiz toplanmamız, kenetlenmemiz gereken zamanlardayız. Evlerimizin balkonlarında, camlarında gururla asacağımızı ümit ediyorum. Çünkü başka gidecek toprağımız, devletimiz yok. Toprağımızı Hasan Tahsinler, Mustafa Kemaller, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar gibi, Ahmetler, Mehmetler, Osmanlar ve Aliler gibi korumalıyız. Çocuklarımıza rahat ve huzurlu bir ülke bırakmak ümidi ile elimizden gelen her şeyi yapacağız. İster askerde, ister balkonlarımızda elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler