131019098
29 Mart 2024, Cuma

FOÇA, ‘FUAR İZMİR’DE TANITILIYOR

9 Aralık 2016, Cuma 06:37

     


Foça’nın turizm değerleri, ‘10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ve 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde tanıtılıyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden ‘Fuar İzmir’de, Foça Belediyesi’nce hazırlanan ‘Foça Standı’ ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Foça Turizm Danışma Müdürlüğü personeli, fuar ziyaretçilerine ve turizm profesyonellerine ilçe hakkında detaylı bilgiler aktarıyor.

‘Foça Standı’na, Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği ile Foça Slow Food Zeytindalı Birliği destek veriyor.

Açılışta, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, İlçe Turizm Danışma Şube Müdürü Samir Büyükkaya, 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nı değerlendirdi.Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Zeytinli Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Selman Hasan Arslan, Foça standını ziyaret etti. Misafir Başkanlar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Meclis Üyeleriyle sohbet etti.

‘10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nin Foça’ya olumlu faydalar sağlayacağını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bu çok prestijli organizasyonda yeniden bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

‘10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’ 11 Aralık Pazar gününe dek sürecek. Foça Standı, A Hol C 116’da yer alıyor. Adres: Fuar İzmir, Sakarya Caddesi, 35410 Gaziemir - İzmir10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir'de tarihi günler yaşanıyor. Dev tesis aynı anda iki önemli fuar ve bir büyük kongreye ev sahipliği yapıyor. 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ve 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin yanı sıra Ibatech İzmir - 10. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı aynı gün kapıları açtı. Açılış ve etkinlik maratonuna Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Turizmin nabzını tutan fuar

Açılış maratonu Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcileri ile uluslararası gastronomi uzmanlarının bir araya geldiği 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi ile başladı. Yaşanan krizler nedeniyle sıkıntılı bir sürece giren turizm sektörü İzmir’de umut tazeledi. Çıtasını her geçen yıl daha da yükselten Travel Turkey İzmir, binden fazla katılımcı ve 36 ülkenin turizm profesyonelini İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir’de buluşturdu. Partner İl ‘‘Mersin’’ ve Uluslararası Destinasyon Partneri ‘‘Akabe’’nin katılımıyla kapılarını açan fuara Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Fuar 11 Aralık'a kadar sürecek

11 Aralık'a kadar açık kalacak fuar İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. Fuarda, seyahat acenteleri, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi firmaları, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat ve kurvaziyer turizmi/marina, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafe ve restoranlar, aktif ve macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik ve dernekleri, kafe, bar, otel ekipman firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi ve enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ve sağlık kuruluşları yer alıyor.

36 ülkeden, 1179 katılımcı

Geçtiğimiz yıl 31 farklı ülkeden 1008 katılımcının yer aldığı fuara bu yıl 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı dâhil oldu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleşen ‘Erken Rezervasyon Kampanyası’nın 2017 lansmanının da yapıldığı fuarda, A.B.D., Afganistan, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Namibya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, S. Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabve yer alıyor. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler