131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

EGİKAD’DAN KADIN CİNAYETLERİ TEPKİSİ

10 Temmuz 2017, Pazartesi 06:39

     


Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından açıklanan “Kadına Yönelik Şiddete Dair Haziran Ayı Raporu”nu değerlendirerek, toplumun tüm bileşenlerini bu konuda çalışmaya davet etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından açıklanan verilere göre Haziran ayında 35 kadın cinayetinin işlendiğine dikkat çeken Antitoros, “Açıklanan Haziran ayı rakamlarını da dikkate aldığımızda 2017 yılının başından bu yana tam 206 kadın cina-yeti işlendiğini görüyoruz. Bu veriler gerçekten korkunç bir tabloyu gözler önüne seri-yor. Toplumun tüm bileşenlerinin bir an önce kadına şiddeti önlemek adına harekete geçmesi ve somut adımlar atması gerekiyor” dedi.

Şiddet her alanda

Kadına şiddet konusu ele alınırken yalnızca cinayet rakamlarının veri kabul edilmemesi gerektiğini belirten Antitoros, “Yine sene başından beri kayıtlara geçen 139 cinsel şiddet vakası var. Bu çok hassas bir konu ve buz dağının yalnızca görünen yüzü. Bir hukukçu olarak maalesef bu saldırıların büyük bir bölümünün de toplumsal baskı un-surları sebebiyle gizli kaldığını çok yakından biliyorum. Fiziksel şiddetin yanında her gün cinsel, psikolojik, ekonomik ve toplumsal şiddete de maruz kalan kadınlarımızı korumak zorundayız. Kadına şiddeti her unsuruyla ele almak ve ciddi tedbirleri uygu-lamaya koymak en büyük önceliğimiz olmalı” diye konuştu.

“Yalnızca kanun yapmak yeterli değil”

Kadına şiddetin yalnızca yapılacak kanunlar ve ağırlaşan cezalarla engellenemeyeceği-ni belirten Antitoros, “Bu olaylar yaşandıktan sonra faillerini en ağır şekilde cezalan-dırmanın yanı sıra, en başından kadına şiddeti engellemek çok önemli. Bu da yalnızca köklü toplumsal değişikliklerle mümkündür. Kadına şiddeti engellemek adına yapılacak kanun değişikliklerini eğitim reformlarıyla desteklemez, toplumu eğitmezseniz, bu ko-nuda bir çözüme ulaşmak mümkün olamaz” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler