131019098
29 Mart 2024, Cuma

Artık izin alacaklar!

10 Aralık 2016, Cumartesi 06:06

     


Yüksek katlı bina inşaatlarında vinç kazalarının önüne geçmek için Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol imzalayan Karşıyaka Belediyesi, yüklenici firmaların 'kule vinç' kullanabilmesinde Oda'nın onayını zorunlu hale getirdi. Başkan Akpınar "Olası kazaları, can ve mal kaybını bu yöntemle önleyeceğiz" dedi.

RİSK EN AZA İNECEK

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde devam eden yüksek katlı inşaatlarda, olası kazaların önüne geçmek, can ve mal kaybını önlemek için 'kule vinç' kullanımında Makine Mühendisleri Odası'nın onayını zorunlu hale getirdi. Oda'nın İzmir Şubesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, vinç kullanmak isteyen yüklenici firmalar izni Oda yönetiminden alacak. Kurulum ve denetleme aşamasında MMO yetkili olacak. Olası bir eksikte ya da hatada inşaatın devam etmesine izin verilmeyecek. İnşaatlardaki vinç kazalarının riski de bu sayede en az indirilecek.

İZMİR’DE İLK KEZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Belediye olarak, bu protokolle İzmir’de bir ilke imza atıyoruz. İş güvenliği açısından önemli bir protokol olduğunu düşünüyorum. İnsanların yaşam alanlarına kurulan kule vinçler, onların hayatlarına mal olacak durumlara sebebiyet verebiliyor. Daha önce Karşıyaka’da bir vinç kazasında üç kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde de Süleyman Demirel Lisesi’nin üzerine devrilen vinç, birçok genç insanımızın canına mal olacaktı. Tek sevindiğimiz durum olayın gece olması, hiçbir öğrenci ve öğretmenin, görevlinin binada bulunmamasıydı. Artık Karşıyaka sınırları içinde kule vinç kullanacak firmalar, Belediyemize yapacağı müracaatla birlikte Makine Mühendisleri Odası’ndan onay alacaklar ve düzenli olarak denetlenecekler. Şube Başkanımıza ve yöneticilerine, işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.

“BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN”

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Güniz Gacaner Ermin de inşaatlarda yaşanan kazaların en aza indirilmesi için bu tür kontrollerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Ermin, “Bu protokolle sağlanacak denetim, hem çalışan sağlığı hem de halk sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir adımdır. Kule vinçler konusunda hükümetin getirdiği bir zorunluluk yok. Mutlaka bu konuyla ilgili, asansörlerde yapılan gibi, inşaatlarda kullanılan kule vinçler ve taşıma asansörleriyle de ilgili kanuni altyapılar hazırlanmalı, bu çalışmalar zorunluluk haline getirilmeli. Sizlere yaptığınız bu özverili çalışmadan dolayı ve bizlere güvendiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İmzaladığımız bu protokolün de örnek olup İzmir’deki tüm belediye başkanlarımızın da aynı çalışmayı başlatmasını öneriyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler