131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR

11 Ocak 2017, Çarşamba 06:17

     


İzmir'deki bazı belediye, kamu kurumu, sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yayımladıkları mesajla kutladı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kırlangıç, mesajında, gazetecilerin vatandaşın haber alma hakkını karşılamak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveriyle ilkeli ve objektif bir anlayışla çalıştığına belirterek, "Milli konularda yapıcı ve sağduyuyla toplumu aydınlatan, sağlık alanında yaptığımız tüm çalışmalarda büyük desteği olan kıymetli basın mensuplarımızın 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da İzmir ve Manisa'da gerçekleştirdikleri ormancılık çalışmalarının anlatılmasında, toplumda orman ve doğa bilincinin oluşturulup geliştirilmesinde kendilerini yalnız bırakmayan gazetecilere teşekkür ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol da her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerin, düzenli bir mesai olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadelenin takdir edilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin temel taşlarını oluşturacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci, basın çalışanlarımızın objektif habercilik anlayışıyla daha hızlı olacaktır. Meslek ilkelerini de göz önünde bulundurarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine inandığımız ilimizde görev yapan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, mesleklerinde başarılar diliyorum."

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da bağımsız ve tarafsız basının, sağlıklı bir toplumun oluşması ve devamlılığını koruyabilmesi adına önemli bir unsur olduğuna dikkati çekerek, "İnsanların haber alma hakkını kullanmasına aracılık eden, kişilik haklarına saygılı, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren, doğru haber ve görüntüler için can güvenliklerini hiçe sayarak görev yapan ve mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise her alanda olduğu gibi Türkiye'yi özgür kılacak tüm mücadelelerde, gazetecilerin yanında yer alacaklarını belirterek, "Milletimizin huzuru ve gerçekleri öğrenmesi adına, gazetecilerimizin onuruyla işlerini yapabilmeleri uğruna 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde tüm gazetecilerimizin yanında durmaya, onlarla birlikte bağımsızlık ve demokrasi savaşı vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Basın Özgürlüğü Parkı

Bornova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Mustafa Kemal Caddesi yanında bulunan 2 bin 800 metrekarelik parka "Basın Özgürlüğü Parkı" ismini verdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, parka isim verilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Bu ülke ve cumhuriyetimiz kolay kazanılmadı. Cumhuriyet çatısı altında ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için mücadele edeceğiz. Tüm gazetecilere de verdikleri mücadelede başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu yayımladığı mesajla tüm basın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

(AA)







 
Son Eklenen Haberler