131019098
29 Mart 2024, Cuma

DOĞAL YAŞAM PARKINDAKİ HAYVANLARIN KAR KEYFİ

11 Ocak 2017, Çarşamba 06:22

     


Türkiye'nin en büyük doğal yaşam parklarından İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar, kentte etkili olan karın keyfini çıkardı.

Sasalı'da 425 dönümlük alanda kurulan ve 125'ten fazla türde bin 500'e yakın hayvanı bünyesinde barındıran İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki bazı hayvanlar bir ilki yaşadı. Kentte 4 Ocak 2002'den bu yana görülen en etkili kar yağışı, parkın kurulduğu 2008'den beri İzmir'in ılık kışlarına alışan kaplan, aslan, kurt ve ayıları da şaşırttı. Kar yağışının ardından kafeslerinden çıkan hayvanlar, beyaz örtüyle kaplı zeminde dolaştı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıl önce açılan doğal yaşam parkında bir ilki yaşadıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Bizler İzmir'de kar yağdığı için seviniyoruz ama hayvanlarımız da kar gördüklerinden dolayı çok sevinçliler. Ancak bazı sıcak iklimlerden gelen hayvanlarımız özellikle Madagaskar'dan gelen lemurlar, kar yağışı karşısında şaşırdı. Kurtlar, aslanlar, kaplanlar alanda dolaşıyorlar, karın keyfini çıkarmaya çalışıyorlar."

Soğuk havada hayvanların beslenmelerini arttırdıklarını söyleyen Afşin, "Hayvanların yiyeceklerini yüzde 10-20 civarında arttırdık. Enerjisi yüksek gıdalar veriyoruz. Bunların yanında besin değeri yüksek incir, üzüm gibi meyveler veriyoruz. Buradaki hayvanları, geceler soğuk olduğunda özel ısıtma ekipmanlarıyla 12 derece sıcaklıkta koruyoruz." dedi.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler