131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ACİL SERVİSTE MÜZİK YAYINI

12 Ocak 2017, Perşembe 07:07

     


İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servislerinde müzik yayınına başlandı.

Genel sekreterlikten yapılan açıklamada, hastanenin acil servisine günlük ortalama bin 200 hastanın başvurduğu belirtildi. Hastane yönetimi ve servis çalışanlarının ortak kararıyla acil servislerde daha stressiz ve pozitif bir ortam oluşturulması amacıyla müzik yayını yapılmaya başlandığı kaydedilen açıklamada, uygulamanın çalışanlar, hasta ve hasta yakınları tarafından beğeniyle karşılandığı ifade edildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, acil servislerin insanların çok gergin oldukları, kendilerini huzursuz hissettikleri yerler olduğuna dikkati çekerek, bu sebeple bu alanların, tedavi ve bekleme bölgelerinin huzurlu bir ortam haline getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Çocuk acil serviste her sabah müzik yayını ile güne başladıklarını belirten Çocuk Acil Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Murat Anıl da "Acil servisler hastanelerde derhal müdahale edilmesi gereken hastaların başvurduğu birimler. Bizim gerek erişkin gerekse çocuk acil servislerimiz Türkiye'nin en yoğun acil servislerinden biri. 24 saat kesintisiz hizmet verilen servislerde çalışma koşullarına bağlı olarak çalışanlarımızın stresi artabiliyor." ifadelerini kullandı.

(AA)







 
Son Eklenen Haberler