131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

İNGİLİZLER BU YIL FOÇA’YA TATİLE GELMİYOR

13 Şubat 2017, Pazartesi 07:10

     


Dünyanın değişik ülkeleriyle birlikte İzmir’in turistik ilçesi Foça’da da tesisleri bulunan Club Neilson talep azlığı nedeniyle 2017 sezonunda Club Neilson Phokaia’yı kapatma kararı aldı. Karar zor günler yaşayan turizmcilerde ve Foça esnafında şok etkisi yarattı.

Kapatma kararı 9 Şubat 2017 tarihinde önce kulübün (https://www.neilson.co.uk/beach/turkey/phokaia-beachclub adresli) web sitesinden açıklandı. Foça’daki tesisin popüler bir yer olmasına karşın bu yıl taleplerin beklenenin üzerinde bir azalma gösterdiği, talepteki bu azalma nedeniyle, Phokaia Beachclub'un 2017 yazında işletilmeyeceği belirtildi. Foça’ya yapılan az sayıdaki talebin ise Hırvatistan, Yunanistan ve Sardunya'da bulunan dokuz plaj kulübünde karşılanacağı veya alternatif tatil seçenekleri sunulacağı, dileyen üyelere ise tamamen iptal hakkı tanınacağı vurgulandı. Konu ile ilgili olarak DHA Muhabirine açıklamada bulunan Club Neilson Yönetim Kurulu üyesi, Ege Türistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu(TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Club Neilson bünyesindeki diğer tesislerin yoğun rağbet gördüğünü ancak Türkiye’deki tesisin büyük çabalara rağmen beklenenin çok altında bir talep aldığını söyledi. Mehmet İşler sıkıntının tesisin özeliklerinden değil Türkiye’nin savaşte ve terör baskısı altında bir ülke olarak algılanmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

TÜRKİYEYİ SAVAŞ VE TERÖR ÜLKESİ GÖRÜYORLAR

Mehmet İşler; “Club Neilson markasında bir sorun yok. Diğer tesislere talep artarak devam ediyor. Yönetim olarak yoğun çaba harcamamıza, fiyatlarda daha uygun koşullar sağlama hatta daha önceki yıllardan farklı olarak fiyatlara içecekleride dahil etmemize rağmen Foça’ya yeterli rezervasyon alamadık. Geçen yıllarda Şubat itibariyle yüzde 60’lar dolayında talep alıyor, yaz döneminde yüzde 95 – 100 oranlarını yakalıyorduk. Şu ana kadar yüzde 10 olan talep karşısında tesisimizi açmama kararı almak zorunda kaldık. Çünkü bu oran sadece tesis maliyetini karşılamayı değil yapacağımız uçak kiralamalarını da olanaksız kılıyor. Üyelerimiz daha çok rüzgar ve su sporları için Foça’yı tercih ediyor. Bu nedenle iç pazara uygun değil. Araştırmalarımız tercihteki sorunun Türkiye üzerindeki negatif algıdan kaynaklandığını gösteriyor. İngilizler Türkiye’yi terör tehdidi altında ve bir savaş ülkesi olarak görüyor. Bu nedenle bu yıl tercih etmiyor. İzmir’deki de dahil son terör olaylarını bu düşüncelerine kaynak gösteriyor.”Dedi.

TAMAMEN KAPANMAYACAK

Mehmet işler Foça’daki Club Neilson Phokaia tesisinin tamamen kapanmadığını, daha 7 yıllık sözleşmelerinin olduğunu ve 2018 yılından itibaren faaliyetlerine tekrar devam edeceklerini sözlerine ekledi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler