131019098
23 Nisan 2024, Salı

MENEMEN'DE "İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA" PROJESİ

15 Şubat 2017, Çarşamba 06:37

     


Menemen ilçesinde "İyi Dersler Şoför Amca" Projesi kapsamında taşımalı eğitime hizmet veren okul servisi şoförleri ve görevlilerine eğitim verildi.

Menemen Kaymakamlığı Şehit Kaymakam Kemal Bey Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yılmaz Pala, trafik güvenliği hakkında bilgiler aktardı. Pala, slayt gösterimiyle sürücülere öğrenci servislerinde uyulması gereken kuralları anlattı. Şoförlerin mutlaka belirlenen hız limitlerine uyması gerektiğinin altını çizen Pala, "Hız arttıkça görme oranı azalır, durma zorlaşır. Öğrencileri okula yetiştirme kaygısıyla acele davranmak kazalara sebebiyet verebilir. Onun için trafikte hız yapılmamalı." diye konuştu.

Pala, servis araçlarında emniyet kemeri takmanın çok önemli olduğunu, Türkiye'de can kaybının yaşandığı her 10 kazadan 8'inde vatandaşların emniyet kemeri takmadığı için hayatını kaybettiğini söyledi. Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Alaattin Görmez de servis şoförlerine ve görevlilerine, çocuklarla nasıl iletişim kurmaları konusunda bilgiler verdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Michelin lastikleri ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen projeyle taşımalı eğitim sistemindeki servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım, iletişim becerileri ve ilgili mevzuat konusunda nitelikli hale getirilmesi amaçlanıyor. Seminerin ardından araçlarda okul servis araçları kontrol formuna göre denetim yapıldı. (AA) 







 
Son Eklenen Haberler