131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

MENEMEN, ‘ENGELSİZ ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

16 Ocak 2017, Pazartesi 06:58

     


Menemen Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamlayıp, İzmir'in ilk ve Ege’nin en büyük doğal göl parkı olarak hizmete açtığı Gölpark Menemen, örnek bir sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yapacak. Türkiye’de ilk kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “Engelsiz Çocuk Şenliği” Gölpark Menemen’de gerçekleştirilecek.

Menemen Belediyesi, Doğa Koleji, İzmir Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü, Toprak Film, Gündoğdu ve Kordon Rotary Kulüpleri işbirliğinde gerçekleştirilecek Engelsiz Çocuk Şenliği’nde, farklı yeteneklere sahip engelli çocuklar etkinlikler gerçekleştirerek hem eğlenecek hem de eğlendirecek. Bu etkinlikte çocuklar için parkurlar, drama atölyeleri, resim atölyeleri, oyun parkurları kurulacak, yarışmalar düzenlenecek ve çocuklarımız bu özel günde unutamayacakları bir gün yaşayacak. İnsanların şehrin karmaşasından uzaklaşıp çok farklı aktivitelerle hoşça vakit geçirebilecekleri örnek bir yaşam alanı olan Gölpark Menemen’de gün boyu devam edecek etkinliklerle, toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturulması da sağlanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. Yıldönümünde ilki gerçekleştirilecek ‘Engelsiz Çocuk Şenliği’nin tanıtımı amacıyla, proje ortaklarının katılımıyla Gölpark Menemen’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlattığı konuşmasında, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini ifade ederek; “Engelsiz Çocuk Şenliğimizi, amfi tiyatro alanımızda gerçekleştireceğiz. Sosyal projelere, sivil toplum örgütlerimizle birlikte hep iyi baktık. Sosyal projeler yapmak bizim olmazsa olmazlarımızdan birisi” dedi.

İzmir Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Uzunoğlu, “Menemen Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atıyor. İlk defa 23 Nisan Engelsiz Çocuk Şenliği yapılıyor. Belki Başkanım sizin yaktığınız bu ateş diğer kişilere de bir örnek oluşturur ve bu tarz farkındalıklar artar” diye konuştu.

Doğa Koleji Ege Bölge Müdürü Mutlu Karapınar ise konuşmasında; “Tüm öğrencilerimizle bu etkinlikte yer alacağız. 23 Nisan’da bir ilk yaşayacağız. Umarım önümüzdeki yıl bu organizasyonu uluslararası düzeye taşırız” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler