131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BAŞKAN EŞLERİ DİKİLİ'YE HAYRAN KALDI

16 Mayıs 2017, Salı 06:06

     


İzmir sınırlarında görev yapan belediye başkanlarının eşleri, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un eşi Nazan Tosun’un ev sahipliğinde Dikili’de buluştu. Gerçekleştirilen organizasyonda Dikili’yi karış karış gezen başkan eşleri, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine hayran kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun öncülüğünde kesintisiz olarak sürdürülen ve ortaya çıkan dayanışma ile herkesi imrendiren “Geleneksel Başkan Eşleri Buluşması” sevginin kenti olarak anılan Dikili’de gerçekleşti. Kentin tarihi ve kültürel mekanları ile dünyaca ünlü Kalem Adası’nı gezen başkan eşleri, güzel anlarla dolu bir gün yaşadı.

Başkan Tosun’dan Görsel Sunum

Başkan eşleri ilk olarak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u makamında ziyaret etti. Başkan eşlerini tek tek kapıda karşılayan ve hepsine ayrı ayrı “hoş geldiniz” diyen Tosun, mevkidaşlarının eşlerini Sevginin Kenti Dikili’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Makam ziyaretinin ardından başkan eşlerin ilk durağı Çandarlı Etnografya Müzesi oldu. Tarihi ve mistik yapısıyla öne çıkan mekanda yapılan kahvaltıya Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da eşlik etti. Başkan Tosun, kahvaltı esnasında Dikili Belediyesi Basın Bürosu tarafından hazırlanan belgesel ile göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar kentte gerçekleştirdikleri çalışma ve hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

“Önce İnsan İlkesiyle Çalışıyoruz”

Halkın Ekmek Fabrikası, Sosyal Market, Çocuk Bilimevi, Şafak Pavey Gençlik Merkezi, Ebe Perihan Elibol Kadın Dayanışma Merkezi, Belediye Sosyal Tesisleri, FIFA Star1 Belgeli Stat ve Dikili Belediyesi Yeni Hizmet Binası gibi prestij yatırımları hayata geçirdiklerine vurgu yapan Başkan Tosun, hizmet atılımın artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Tosun, sunum eşliğinde yaptığı açıklamaları şöyle sürdürdü: “Dikili’ye, Dikili halkına olan sevgimizin özünde hep insan odaklı projelerimiz var. Projelerimizle 7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza ulaşmayı, onlara daha yaşanabilir bir kent sunmayı hedefledik. Ne mutlu ki bunların hepsini başardık. Tüm hizmetlerimizi ‘önce insan’ ilkesi ile yürütüyoruz. Çandarlı mahallemizden Bahçeli mahallesine kadar olan sorumluluk alanında ki tüm üretim alanlarında başlattığımız üretim yolu yenileme ve düzenleme seferberliğimiz de bu böyledir, tüm okullarımız da yürüttüğümüz eğitime destek çalışmasında da, parklarımızı, yeşil alanlarımızı modernize etme çalışmasında da böyledir. Bizim için Dikili ve Dikilili hemşerilerimiz çok önemlidir. Kentimizin sporda, sanatta, kültürde öncü kent olmasına çok önem veriyoruz. Kentimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin elde ettiği başarılar da bunun en güzel kanıtıdır. Çevremizin korunması ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak adına kamu kurumları, STK’lar ve Dikili halkı ile birlikte el ele vererek, daha yaşanabilir Dikili için çok sayıda geri dönüşüm projesine imza atıp kısa zamanda başarıya ulaştık. Kısacası bugüne kadar Dikili için gece-gündüz demeden çalıştık, bugünden sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler