131019098
19 Nisan 2024, Cuma

İZSU 30.YILINI BERGAMA’DA ÜÇ MEHMET’İN DANSI İLE KUTLADI

16 Mayıs 2017, Salı 06:06

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü 30. kuruluş yıldönümünü Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü’nün ve Ekin Dans Topluluğu’nun sahneye koyduğu ’Üç Mehmet’in Dansı’ gösterisi ile Bergama Kültür Merkezinde ( BerKM) kutladı.

İZSU 30.yıl etkinlikleri kapsamında Bergama’da düzenlenen gece saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı.İzleyecilere İZSU’nun 30 yıllık serüveninin anlatıldığı film gösteriminin ardından İZSU Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu açılış konuşması için kürsüye geldi.Demircioğlu yaptığı konuşmada “ İZSU Genel Müdürlüğü olarak kuruluşumuzun 30.yılında düzenlediğimiz etkinlikler çerçevesinde Bergama’da olmaktan dolayı mutluyuz. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü’nün ve Ekin Dans Topluluğu’nun sahneye koyduğu ’Üç Mehmet’in Dansı’ gösterisi ile bu akşam Bergama’da BerKM’deyiz.İZSU olarak bünyemizde oluşturduğumuz Türk Halk Müziği Koromuzun konserleri ile İzmirliler ile buluşmaya devam ediyoruz.İZSU olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir Fuarında açacağımız standımızda tüm İzmirlileri olduğu gibi siz değerli Bergamalıları da görmek isteriz “ diye konuştu.

İZSU’nun 30.yılını kutladığı Bergama Kültür Merkezinde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü’nün ve Ekin Dans Topluluğu’nun sahneye koyduğu ’Üç Mehmet’in Dansı’ gösterisi Bergamalılar tarafından ayakta alkışlandı. Zeybeklik tarihinde öne çıkan üç ünlü efenin yaşamından değişik kesitler sunan 2 perde ve üç bölümden ’Üç Mehmet’in Dansı’ gösterisi Bergamalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü’nün ve Ekin Dans Topluluğu’nun sahneye koyduğu ’Üç Mehmet’in Dansı’ gösterisinin ardından İZSU Genel Müdür Yardımcısı Gülay Demircioğlu, İZSU Teftiş Kurulu Başkanı Nedim Güral gecenin organizasyonuna katıklarından dolayı Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e plaket takdim etti.Başkan Gönenç “İZSU Genel Müdüründen buradaki tüm emekçi arkadaşlarında 30.yılını kutluyorum.Bundan sonraki çalışma yaşamlarında da başarılar diliyorum.Ayrıca buradaki tüm sanatçılarımıza , bugün burada görev yapan sahne arkasında ses ve ışıkta görev alan herkese teşekkür ediyorum.Gerçekten müthiş bir gösteri izledik , herkesin emeğine sağlık “ diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler