131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KENDİ İŞLERİNİ KURACAKLAR!

17 Şubat 2017, Cuma 06:11

     


İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak adına KOSGEB ile işbirliği yapan Karşıyaka Belediyesi’nin, Uygulamalı Girişimcilik Projesi bu dönemde de iş kurmak isteyenlerin umudu olacak. Bir yılda 120 girişimci eğitim alacak. Başarıyla tamamlayanlara, 50 bin lira hibe, 100 bin lira da faizsiz kredi desteği sağlanacak. İlk dönem kayıtları 20 Şubat’ta başlayacak.

HİBE VE KREDİ İMKANI

Karşıyaka Belediyesi ile KOSGEB’in, kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara destek olmak amacıyla sürdürdüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri için yeni dönem kayıtları 20- 28 Şubat tarihleri arasında kabul edilecek. Kursu tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan girişimciler 50 bin lira hibe desteği alacak. İhtiyaç duyulması halinde, 100 bin lira da iki yıl ödemesiz, toplam 4 yıllık faizsiz kredi imkanı sunulacak. Bu yıl kurslar 4 ayrı dönemde gerçekleşecek. Toplam 120 kişi faydalanacak.

ÜCRETSİZ DESTEK

Başvuruların ardından, ilk dönem kursları Mart ayında tamamlanacak. Haziran, Eylül ve Aralık aylarında da diğer kurs dönemleri bitirilecek. Başvuruda bulunmak isteyenler (0232) 399 43 38 numaralı telefondan bilgi alabilecek. Karşıyaka Belediyesi ayrıca kursu tamamlayanlara dosya hazırlanması için ücretsiz destek sağlayacak. Proje sayesinde hem kent ekonomisi canlandırılacak hem de istihdama katkı sağlanacak.

KENT EKONOMİSİNE KATKI

İstihdama ve kent ekonomisine katkı koymak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ne yazık ki işsizlik her geçen gün artıyor. Bu nedenle istihdama yönelik projelere öncelik veriyor ve iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın önünü açıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler