131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

SURİYELİ MÜLTECİLER KONFERANSINDA KONUŞACAK

20 Ocak 2017, Cuma 06:25

     


Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, dünyanın merakla beklediği ve ana gündem maddesi mülteci çocuklar olan konferansında konuşacak

Act.Now tarafından üçüncüsü Avusturya'nın başkenti Viyana’da 30-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı’na Türkiye'den Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun konuşmacı olarak katılacak. Başkan Tosun, mülteci çocukların yaşadığı sorunların ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı konferansta son gelişmeler hakkında görüş ve önerilerini paylaşacak.

“Uluslararası İşbirliği Şart”

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun yaptığı açıklamada, konuşmacı olarak davet edildiği “Çocuklar Radar Altında” başlıklı konferansın 30-31 Ocak tarihleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan ÖBB Salon Atölyeleri Salonu’nda gerçekleştirileceğini belirtti. Başta Suriyeli olmak üzere dünya genelindeki tüm mültecilerin sorunlarının çözümünde barışçıl ve uluslararası işbirliğini öne çıkaran çalışmalara önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Suriyeliler özellikle de çocuklar ve kadınlar, ülkelerinde 2011 yılında başlayan iç savaşının ardından gelen her günde artarak devam eden, kelimelerle tarif edilemeyecek büyük acılar yaşadılar ve yaşamaya devam ediyorlar. Bugün gelinen nokta artık vicdanlarımızı felç etme noktasında. 2011 yılından bu yana binlerce masum çocuk doğrudan iç savaş ve çatışmalar nedeniyle ya öldü ya da sakat kaldı. Milyonlarca çocuk da ailesinden, evinden, yurdundan koparılarak sokaklarda, kamplarda, sağlıksız koşullarda, yardıma ihtiyaç bir şekilde mülteci olarak yaşamaya mahkum edildi. Mülteci durumuna düşen çocuklar düzenli gıdaya ulaşamadıkları ve gelişimlerini tamamlayabilmeleri için almaları gereken vitaminlerden mahrum kaldıkları için çok ciddi bulaşıcı hastalıklar ve gelişim bozuklukları ile karşı karşıya kaldılar. 6 yılda Suriye’deki vahşetlerin her geçen gün arttığı savaş sonrasında gelinen noktada; eğitimden, insanca yaşam koşullarından mahrum kalan, ağır travmalarla iç içe yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan bu çocukların yaşamları büyük bir trajediye dönüştü. Tüm halkımız gibi ben de bu Suriye’deki savaşın barışçıl çözüme kavuşturulmasını, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere tüm Suriyelilerin evlerine, topraklarına dönmelerini ve huzurlu, mutlu ve özgürce yaşamlarına devam etmesini savunuyoruz. Bu sorunun tek çözümü yerinde çözümdür. Kalıcı çözüm; ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesine sahip çıkmaktır. İlk iki konferansta olduğu gibi bu konferansta da sorunun kaynağının göç değil, Suriye’deki savaş olduğunu ve bu savaşa en kısa zamanda barışçıl kalıcı çözümler getirilmesini gerektiğine dikkat çeken bir konuşma yapacağım.”

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler