131019098
29 Mart 2024, Cuma

“ENGELSİZ TAKSİ” HİZMETE DEVAM EDİYOR

20 Nisan 2017, Perşembe 06:37

     


Bergama Belediyesi’nin, Bergama’da yaşayan engellilerin ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için başlatmış olduğu “Engelsiz Taksi” hizmeti yaşamı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Engellilerin bireysel ve toplu ulaşımına imkân veren Engelsiz Taksi 10 yolcu ile 2 tekerlekli sandalye kapasiteli hizmet ediyor. Engelli vatandaşlar başta olmak üzere, kimsesi olmayan yaşlıların da hizmet alabildiği engelsiz taksi ile vatandaşların sosyal hayata erişimine katkı sağlanıyor.

SOSYAL HAYATA ERİŞİM SAĞLANIYOR

Engelsiz Taksi ile engelli kursiyerler her sabah Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’ne taşınıyor. Burada ebru, keçe yapımı, nikâh şekeri, seramik, çini, iğne oyası kurslarına katılıyor. 5 Öğretmen ile hizmet verilen kurslardan yaklaşık 150 engelli vatandaş faydalanıyor. Ayrıca gün içinde talep eden vatandaşlar hastaneye yahut gitmek istedikleri kurumlara götürülüyor. Alınmalarını istedikleri saatte ise evlerine geri bırakılıyor. Öyle ki 16 Nisan’da yapılan yeni anayasa referandumunda oy kullanmak isteyen 50 engelli vatandaşta oylarını kullanmaya ‘Engelsiz Taksi’ ile gittiler.

TOPLUMLA KUCAKLAŞMALARINA ARACI OLUYORUZ

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yapılan hizmeti; “Türkiye nüfusunun yüzde 13’ünü engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Hastane, devlet dairesi, iş görüşmeleri veya kültürel faaliyetler ulaşabilmek için çaba harcıyorlar. Bunu göz ardı etmemek ve ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çare olabilmek için 4 yıl önce ‘Engelsiz Taksi’ hizmetini başlattık. Kısacası Engelsiz Taksi ile ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın toplumla kucaklaşmasına, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlara kolayca ulaşabilmesine aracı oluyoruz” dedi.

NASIL FAYDALANILIYOR

Engelsiz Taksiyi kullanmak isteyen vatandaşların bu hizmete ulaşabilmesi için, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’ne başvurarak üye kaydı yaptırmaları yeterli oluyor. Üye kaydı bulunan vatandaşlar ihtiyaç durumunda Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’ne giderek veya 0 (232) 632 80 05 / 163 No’lu telefonu arayarak Engelsiz Taksi hizmetinden yararlanabiliyor. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler