131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

MENEMENLİ KADINLAR ÜRETTİKLERİYLE GÖZ DOLDURDU

20 Mayıs 2017, Cumartesi 06:25

     


Menemen Belediyesi Ulukent Mesleki Eğitim Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, yılsonu sergi ve defilesi ile görücüye çıktı. Kadınların coşkusuna ortak olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, üretici konumuna gelen kadınlara desteklerinin devam edeceğini söyleyerek, ürettikleriyle aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlara Gölpark Menemen’de oluşturdukları stantları ücretsiz sunduklarını hatırlattı. 2008 yılından bugüne devam eden Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları 2016-2017 eğitim öğretim yılında, 11 dalda 639 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ulukent yerleşim bölgesinde açılan 9 ayrı kursa katılan kadınların yıl boyunca ürettikleri, Kent-2 Cafe’de düzenlenen sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Kuyumculuk Teknolojisi, Giyim Atölyesi, Makine ve El Nakışı, Ahşap Boyama, Deri El Sanatları ve Takı Tasarım Kurslarında ürettikleriyle göz dolduran kadınların yılsonu sergisi coşkusuna ortak olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; 2008 yılında Menemen merkezde başlattıkları ve sonrasında ilçe geneline yayılan Mesleki Eğitim Kursları’na ilginin her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Büyük bir katkı koyduğumuza inanıyoruz. Katkıyı sadece biz Menemen Belediye Ailesi olarak koymuyoruz. Siz değerli kursiyerler ve öğretici hocalarımız olmasa, bizim koyduğumuz katkının hiçbir kıymeti harbiyesi olmaz. Bizlere güvendiğiniz ve bu katkıya destek olduğunuz için hepinizi yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum. Sizleri yürekten alkışlıyorum” dedi.

Başkan ŞAHİN; “Belediyecilik sadece yol yapmak değil..!”

Belediyelerin sadece yol, su, kanal, ulaşım gibi hizmetlerle ilgilenmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Şahin; “İnsanlarımızın biraz daha da sosyalleşmesi için, bu tür eğitimlere, mesleki kurslara önem vermemiz gerektiğinin altını çizmek isterim. Sadece hanım kardeşlerimizin bu kursa gelerek vakit geçirmesi meselesi değildir. Burada birbirinizi tanıyorsunuz, birbirinizle iyi ilişkiler içerisine giriyorsunuz, birbirinizle birliği ve beraberliği sağlıyorsunuz, ondan sonra da ürettiğiniz o ürünleri fırsata çevirip, avantajlı konuma gelip aile bütçesine katkıda bulunuyorsunuz” dedi ve İzmir’in en büyük doğal göl parkı olan Gölpark Menemen’de kadınların ürettiklerini satmaları için oluşturdukları stantları ücretsiz sunduklarını hatırlattı.

“Kadın varsa İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir”

Kadınların sosyalleşmesine destek vererek daha çağdaş ve medeni bir toplum yaratılmasına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Biz bu kursları yaparken, kadınlarımız sayesinde Atatürkçü Düşüncenin biraz daha öne çıkarak, Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin korunup kollanmasını istiyoruz. Bu kurslarda başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Kadın varsa İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir” sözleriyle konuşmasına devam etti.

Ürettikleri kıyafetleri defilede kendileri tanıttılar…

Serginin açılış töreninde tüm kursiyerler adına konuşan Nilüfer Korkmaz, ürettikleri ürünlerin satışını yaparak gelir elde ettiğini açıkladı ve kendisine bu imkanı sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir ile tüm kurs öğretmenlerine teşekkürlerini iletti. Mesleki Eğitim Kurs Merkezi Öğretmenlerinden Şevda Çelebi’nin bağlama solo dinletisi ile renklenen açılış töreni, kursiyerlerin kendi ürettikleri ürünleri sergilediği defile ile devam etti. Ürettikleri kıyafetleri kendileri tanıtarak büyük beğeni toplayan kursiyerlerin yılsonu sergisi coşkusuna, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ’in yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri, Muhtarlar ve vatandaşlar da eşlik etti. İki gün açık kalacak sergi ilk günden vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler