131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KARŞIYAKALI ÇEVRECİLER GEDİZ DELTASI’NI TEMİZLEDİ

20 Haziran 2017, Salı 06:36

     


Çevrenin korunmasına katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olan Gediz Deltası’nda çevre ve deniz temizliği gerçekleştirdi.

‘ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK’

‘Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık’ sloganıyla düzenlenen etkinlik; Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Akademi Karşıyaka Birimi ve Spor İşleri Müdürlüğü Su Sporları Birimi ile Karşıyaka Kent Konseyi Çevre Grubu, Kültür Sanat Grubu, Doğa Derneği, İzmir Karşıyaka Dağcılık Doğa Sporları ve Doğaseverler Kulübü Derneği ve Diyabetle Yaşam Derneği tarafından birlikte organize edildi.

EN ÖNEMLİ SULAK ALANLARDAN

İki milyon yaşındaki Gediz Deltası'nın tam başladığı yer olan Mavişehir'de bir araya gelen Karşıyakalı çevre gönüllüleri, bisikletçiler, balıkçılar ve kanocular Gediz Deltası’nın çöplerini temizledi, kuş ve doğa gözlemi yaptı. Etkinlikte, dünyadaki her 40 flamingodan birinin kışı geçirdiği, 70.000'in üzerinde su kuşunun görüldüğü, İzmir Körfezi'nde tutulan her balığın büyüdüğü, hayatına başladığı, her deniz börülcesinin filizlendiği hatta Türkiye'de sofralara gelen her üç tuz kristalinden birinin üretildiği Gediz Deltası’nın, dünyanın en önemli sulak alanlarından biri olduğu anlatıldı.

“SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Buluşmaya tekneleriyle katılan balıkçılar, Gediz Deltası’nın başta balıkçılar olmak üzere İzmir’de yaşayan herkes için çok önemli bir alan olduğunu ve buraya mutlaka sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Etkinliğin sonunda Gediz Deltası’nın ve bir bütün olarak yaşam alanlarının korunması gerektiği ifade edilerek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve çevresine duyarlı tüm kesimlere teşekkür edildi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler