131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÇEŞME SUSUZ KALMAYACAK

21 Temmuz 2017, Cuma 06:46

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı kentin kalkınmasında bir kaldıraç olarak gördüklerini belirterek, sadece Çeşme'deki 800 kilometrelik eski su şebekesini baştan sona yenilemek ve su sıkıntısını çözmek için 3 yılda 250 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'la bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, Çeşme Belediyesi'yle eşgüdüm içinde çalıştıklarını vurgulayarak, "Çeşme ve İzmir'in korunması ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için aşırı özen gösteriyoruz" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 2014 yılında Büyükşehir sınırlarına dahil edilen Çeşme'nin 30 yıllık içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için düğmeye bastıklarını ifade eden Başkanı Kocaoğlu, 800 kilometrelik şebekenin yenileme çalışmalarının ilk etabının başladığını dile getirdi. Şebekedeki kayıp ve kaçaklarının ciddi boyutlarda olduğu Çeşme’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının çözümü için 3 etaplık çalışma ile iletim hatlarının da yenileneceğini vurgulayan Belediye Başkanı Kocaoğlu, ilçede sadece içme suyu için 3 yıl içinde 250 milyon TL harcayacaklarını söyledi.

İşte kalkınma budur

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada'yı İzmir'in kalkınmasında kaldıraç olarak gördüklerini vurgulayarak, "Türkiye'de örneği olmayan bir çalışmayla Yarımada Stratejik Planı'nı hazırladık. Alaçatı ve Çeşme'ye yönelik yoğunluğun dağıtılması amacıyla Urla'yı, Sığacık'ı, Karaburun'u parlatmaya çalıştık" dedi. Kısa adı TETUSA olan Çeşme Termal Kür Merkezi’ne yüzde 40 ortak olduklarını açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, turizm sezonunun uzatılması halinde, ilçede sağlık turizmiyle birlikte birçok sektörün daha gelişeceğini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, 400 milyon TL'ye mal olan Fuar İzmir'in kentteki hizmet sektörüne yılda 1,5 milyar katkı sağladığının da altını çizerek, "İşte kalkınma budur" diye konuştu.

Koruma ve sağlıklı gelişme

Başkan Aziz Kocaoğlu, gazetecilerle sohbetinde, imar konusunda Çeşme Belediyesi'ne yönelik eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine, kent dokusunun imar kirliliği ile bozulmaması konusunda son derece titiz olduklarını vurguladı; "Muhittin Dalgıç da çok titiz. Biz Çeşme'nin de, İzmir'in de korunması ve sağlıklı gelişmesi için aşırı özen gösteriyoruz" dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler