131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

PATRONLARA ARTI İSTİHDAM DESTEĞİ

22 Şubat 2017, Çarşamba 07:00

     


1 Şubat tarihinden itibaren İstihdam Paketi kapsamında İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından işe alınan işçiler için istihdam desteği sağlanacak. Artı istihdam desteği ile Devlet, çalışanların bir yıl süre ile asgari ücret üzerinden SGK prim, işsizlik fonu kesintileri ve vergilerini karşılayacak. Uygulanacak desteklerle birlikte bir işçinin işverene maliyeti, yılsonuna kadar aylık 2 bin 88 liradan 1,314 liraya düşmüş olacak.

9 AY BUYUNCA DEVLET ÖDEYECEK

Konu hakkında açıklama yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, destek kapsamında işbaşı eğitimi ile bir çok kişiye istihdam imkanının sağlanacağını vurguladı. Saka, “İşbaşı eğitimi süresince kişilerin maaşları devlet tarafından ödenecek ve eğitim sonunda kalıcı istihdam olur ise bu kişiler artı istihdam sayılıp tüm vergi ve primlerini 9 ay boyunca devlet ödeyecek. Ayrıca, üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50’sini devlet karşılayacak” dedi.

İŞKUR, HER PERŞEMBE BİLGİ VERECEK

İstihdam paketi kapsamında devlet teşvikleri noktasında Oda olarak üyelerine her türlü desteği vereceklerini belirten Saka, şunlara dikkat çekti: “Proje kapsamında İŞKUR yetkilileri her hafta Perşembe günleri Odamızda İŞKUR hizmetleri hakkında bilgi verecek. Üyelerimiz, iş arayanların istihdamını ve işverenlerin de ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünün temin edilmesini amaçlayan bu proje ve diğer hizmetler hakkında bilgi almak için İŞKUR yetkililerini Odamızda ziyaret edebilirler.”

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler