131019098
29 Mart 2024, Cuma

YETİMLERE BAYRAMLIKLARI EĞİTİM-BİR-SEN'DEN

22 Haziran 2017, Perşembe 06:28

     


Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi, İHH İzmir (İZYAD) ile birlikte yürüttüğü "Yetimlere Bayramlıkları Bizden" projesi kapsamında İzmir ve Diyarbakır'da yüzlerce yetimin yüzünü güldürdü.

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi ve terör mağduru çocuklar için bayramlık kampanyası düzenleyen Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesi ve İHH İzmir Şubesi (İZYAD), toplanılan bağışlarla çocukların yüzünü güldürdü. Kampanya kapsamında bağışçılar 100 TL karşılığında bir çocuğun kıyafet, erzak, kırtasiye ve oyuncak bedelini karşılayarak yüzlerce çocuğun bayram sevinci olurken, sadece İzmir'de 300 çocuk için bayramlık temin edildi.

Kampanyayı değerlendiren Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, İHH İzmir Şubesi ile her yıl 'Yetimlerin Bayramlıkları Bizden' projesini yaptıklarını ifade etti. Geçen yıl yaklaşık 750 yetime yardım ettiklerini söyleyen Bina, "Bu yıl da bayram gününü yeni elbiseleriyle karşılasınlar diye yüzlerce yetim çocuğa bayramlık hediye ettik. Yüzlerindeki tebessüm olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan'ın 3. ve 4. haftası hafta boyu her gün yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar grup grup alınıp mağazalara götürülüyor ve çocuklar kendileri istedikleri gibi bayramlıklarını seçiyorlar. Bu yıl çocuklarımıza bayramlığın yanı sıra erzak, kırtasiye ve oyuncak yardımında bulunduk. 'Yetim Gülerse Dünya Güler' şiarından hareketle kampanyanın ilk gününden itibaren yardım seferberliğimize büyük bir teveccüh ile destek olan, bağışlarını esirgemeyen üyelerimize teşekkür ederiz" diye konuştu. Proje kapsamında Diyarbakır Lice'de terör mağduru çocuklara da yardım edecek olan sendika temsilcileri, orada da terör mağduru çocukların ihtiyaçlarını karşılayarak bayrama mutlu girmelerini sağlayacak. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler