131019098
29 Mart 2024, Cuma

OKULLAR DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLİYOR

23 Şubat 2017, Perşembe 06:36

     


Dikili Belediyesi, ilçedeki eğitim kurumlarında kesintisiz olarak gerçekleştirdiği bakım, onarım ve temizlik çalışmalarına ilave olarak okullarda güvenliği üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen dış kapı yenileme projesini hayata geçirdi.

Dikili ilçe sınırlarındaki devlet okullarında fırsat eşitliğini sağlamak için eğitime destek hizmetlerini kesintisiz sürdüren Dikili Belediyesi, öğrenci ve öğretmenler ile velilerin yüzünü güldüren yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Proje kapsamında okullara güvenlik unsurları en üst seviyede, standartlara uygun, ferforje demir kapılar takılıyor.

Belediye Atölyesinde Özel Olarak Üretiliyor

Öğrencilerin alt yapısı en üst seviyede olan ortamlarda eğitim alması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlükleri ile örnek bir işbirliği ortaya koyan Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, okullarda güvenliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan yeni bir projenin daha startını verdi. Kabakum İlkokulu ile Ortaokulu’nda başlangıcı yapılan proje kapsamında hizmet binaların girişlerinde yer alan eski tip dış kapılar Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce sökülerek yerlerine, standartlara uygun, güvenlik unsurları en üst seviyede, dışarı açılır şekilde tasarlanmış, çift kanatlı dekoratif ferforje demir kapılar takıldı. Hazırlanan çalışma programı doğrultusunda belediye ekiplerince öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde, hafta sonu ile akşam saatlerinde gerçekleştirilen çalışmalarda takılan dekoratif ferforje demir kapılar, Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü atölyesinde özel olarak üretiliyor.

“Eğitime Destek Önceliğimiz”

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Dikili ilçesini eğitim alanında önemli proje ve yatırımlarla buluşturduklarını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "3 yıllık görev süremizde kentimizde yapılmayan, ihtiyaç olan çok sayıda çalışmayı yaptık. Kentimizin ilkleri olan Şafak Pavey Gençlik Merkezi ve Çocuk Bilimevi’ni hizmete açtık. Tüm bunlarla birlikte gelecek nesillerimizin yetiştiği eğitim öğretim kurumlarında en üst seviyede kaliteli ortamların sağlanması için üstün çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmaları sadece okulların boyasının, badanasının yenilenmesi olarak dar kapsamlı tutmuyoruz. Eğitime desteği bir bütün olarak görüp binaların boya badanasını yaptığımız gibi, sıra, masa, dolap, ders tahtalarını yeniliyoruz. Okulların elektrik tesisatları ile lavabo ve tuvaletler başta olmak üzere tüm ıslak zeminlerini periyodik olarak elden geçirerek binalar fiziki yapısını, donanımını ve işlevselliğini her an çağın tüm gereksinimlerine uygun halde tutuyoruz” dedi.

“Çocuklarımızın Güvenliği Bizim İçin Önemli”

Çalışmaları eğitimde öncü ve örnek kent olma hedefiyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tosun, “Yaptığımız fiziki hizmetlerimizle birlikte güvenliği de çok önemsiyoruz. Bu safhada da okul binalarının eskiyen, kullanım ömrünü tamamlamış dış kapıları sökülerek yerlerine, kendi şantiyemizde ürettiğimiz, güvenlik unsurları en üst seviyede, dışarı açılır şekilde tasarlanmış, çift kanatlı dekoratif ferforje demir kapılar takıyoruz. Çocuklarımızın, yani yarınlarımızın huzuru ve güvenliği için taşın altına elimizi koyarak, üstümüze düşen tüm görevleri imkanlarımız ölçüsünde en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz'' dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler