131019098
29 Mart 2024, Cuma

FARKINDA MISINIZ?

23 Mart 2017, Perşembe 06:43

     


Bayraklı Belediyesi Ulusal Down Sendromu Derneği ile birlikte anlamlı bir etkinliğin altına imza attı. Dünya down sendromu farkındalık günü kapsamında düzenlenen organizasyonda kortej eşliğinde down sendromlu bireyler aileleriyle yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından da Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda çeşitli gösteriler sundu. Down sendromlu bireylerin gösterisi izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi, ayakta alkışlandı. Etkinlik Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda geniş katılımla gerçekleşti. İzmir'in birçok ilçesinden gelen down sendromlu bireyler ve aileleri eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. Sevgi Yolu girişinden sonuna kadar yapılan “Farkındalık” yürüyüşüyle başlayan etkinliğe vatandaşlar ve çarşı esnafı da alkışlarla destek verdi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Daha sonra spor salonuna geçildi. Buradaki programda down sendromlular zeybek ve roman havası oyunlarıyla renkli görüntülere sahne oldu. Bayraklı Belediyesi zumba ile akrobasi ekibinin gösterileri beğeni kazandı. El boyama, saç tasarım, resim etkinliklerine katılan down sendromlu gençlerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Etkinliğin sonunda ise Mikrop sahne alarak şarkılarıyla misafirleri coşturdu.

YAKLAŞIK 100 BİN DOWN SENDROMLU BİREY VAR

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nün önemine değinen dernek Başkanı Şevket Cihan, "Neden 21 Mart? 3'üncü ayın 21'i. Down sendromlularda 21'inci kromozomun 3'e bölünmesinin bir simgesidir. Dünya genelinde 6 milyon Türkiye'de ise yaklaşık 100 bin civarında down sendromlu birey olduğu tahmin edilmektedir. Bize çoğu zaman akraba evliliğinden mi diye soruyorlar. Bilinmesi gereken en önemli konulardan biri de budur. Down sendromu bir hastalık değildir. Genetik bir farklılıktır. Down sendromunu iyileştirecek bir çözüm henüz tıbben bulunamamıştır. Çocuklarımızı iyi hale getirmenin tek yolu ise eğitimdir. Bir gün için değil sürekliliği olan bir dayanışma ve hizmet birliği içine girmek isteyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a sonsuz teşekkür ederiz" dedi.

ONLARIN BİZDEN BİZİM ONLARDAN FARKIMIZ YOK

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Down sendromu bir engel, ya da hastalık değildir. Bizim onlardan, onların bizden bir farkı yok. Onlar için elimizden geleni yapmaya hazırız. Osmangazi hizmet binamızı engelli kardeşlerimiz için düzenliyoruz. İzmir’in en büyük ve güzel engelli merkezi projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Öte yandan Ulusal Down Sendromu Derneği ile Bayraklı Belediyesi arasında iş birliği iyi niyet protokolü imzalandı. İmzalanan protokol göre Bayraklı Belediyesi artık down sendromu sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vererek, örnek olacak.

(HABER MERKEZİ)  







 
Son Eklenen Haberler