131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

EGİKAD, YAŞLILARIN SAĞLIĞI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

23 Mayıs 2017, Salı 06:01

     


Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) üyelerinden oluşan bir heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Huzurevi’ni ziyaret ederek yaşlılara ağız sağlığı ba-kım hizmeti verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen ziyarete EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, Başkan Yardımcıları Emre Pınar Kılıç ve Seray Seyfeli, EGİKAD dernek üyeleri ve İzmir Eko-nomi Üniversitesi öğretim görevlileri katıldı.

Avrupa’nın en büyüğü

Ziyaret heyetini karşılayan Huzurevi Başhekimi Dr. Bahadır Selim Akın, İzmir Büyükşe-hir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Huzurevi’nin fiziki şartlar açısından Avrupa’nın en büyüğü olduğunu belirterek, “Burada yaşlılarımız için her şey en ince detayına ka-dar düşünüldü. Tüm planlamamız onların rahatı düşünülerek, yaşam kalitelerini artır-mak adına yapıldı. Burada yaşlılarımızın sağlığıyla yakından ilgilenen geniş bir ekibi-miz var. Sivil toplum kuruluşlarının da böyle organizasyonları bizleri her zaman mem-nun ediyor” dedi.

“Yaşlılar bizim her şeyimiz”

EGİKAD olarak sosyal projelere her zaman büyük önem gösterdiklerini belirten EGİ-KAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros ise, “Yaşlılar bizim her şeyimiz. Yetiştir-dikleri nesillerle toplumların mimarı olan yaşlılarımız, bizlerin baş tacı. Biz de bugün üyemiz olan CTG Dental Diş Hastanesi’nin sahibi Diş Hekimi Gülay Vural’ın kıymetli destekleri ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ortaklığıyla yaşlılarımızın ağız sağlığı duru-munu tespit ederek onların yaşam kalitesini yükseltmek için bu çalışmayı gerçekleştir-dik” diye konuştu.

Ağız ve diş sağlığının önemi vurgulandı

Etkinlik çerçevesinde CTG Dental doktorları ve İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri huzurevindeki yaşlıların ağız ve diş sağlığı kontrollerini gerçekleştirerek ağız bakım setleri dağıtırken, EGİKAD üyeleri de hastalara hediye dağıtımı gerçekleştirdi. Huzure-vinde konaklayan yaşlılar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kendileri-ne gösterdikleri ilgi için EGİKAD üyelerine teşekkür ettiler.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler