131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

TARİHİ KERMESTE MUHTEŞEM FİNAL

23 Mayıs 2017, Salı 06:28

     


Bu yıl 17 – 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 81 yıldır kesintisiz olarak devam eden Türkiye'nin ilk yerel festivali tarihi Bergama Kermesi muhteşem bir final ile sona erdi. Tarihi kent beş gün boyunca sergiler, halk oyunları, ata sporları, tiyatrolar ve konserlerle adeta bayram yerine döndü.

81 YILDIR ONURLA COŞKUYLA

81 yıldır kesintisiz devam eden Uluslararası Bergama Kermesi’nin son günü Kozak Günü etkinlikleri ile başladı. Karadeniz’in efsane grubu İmera birbirinden güzel şarkıları ile Kozaklıları coşturdu. Geleneksel kapanış korteji ile devam eden etkinlikler konuk ekiplerin halk oyunları gösterileri ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda Kermes’in kapanış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağanı olan Bergama Kermesi’nin son gününde, kermese sahip çıkan Bergamalılara teşekkür ediyorum. Sizlerin sahip çıkmasıyla 81 yıllık bir miras 81 yıldan bu yana büyük bir onurla ve coşkuyla yaşatılmaya devam ediyor. Bu büyük organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLİK KONSERİ

81.Uluslararası Bergama Kermesi son gününde pop sanatçısı Emre Altuğ konseri ile gençlere Cumhuriyet Meydanı’nda coşku yaşatırken, tarihi Asklepion Antik Tiyatro’da sahne alan Genco Erkal ve Tülay Günal tiyatro severlere adeta büyüledi.

ASKLEPİONDA GENCO ERKAL BÜYÜLEDİ

Dostlar Tiyatrosu’ndan Genco Erkal ve Tülay Günal’ın sahnelendirdiği “Güneşin sofrasında Nazım ile Brecht” adlı büyüleyici tiyatro oyunu izleyiciler tarafından çok beğenildi. Oyun dakikalarca ayakta alkışlanırken Genco Erkal ve Tülay Günal’a parşömen kâğıdına baskılı Nazım Hikmet resim ve şiiri armağan edildi. Katılımlarından dolayı Genco Erkal ve Tülay Günal gecenin anısına Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası’na girmesini simgeleyen birer plaket veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Dostlar Tiyatrosunu yeniden burada izlemekten dolayı çok mutluyuz. Önümüzde ki kermeslerde de yeniden bir araya geleceğiz” dedi.

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU

Tarihi Bergama Kermesi’nde yaşanan bir diğer coşkuda Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın Euroleague'de Final-Four’da şampiyon olarak Türkiye’ye yaşattığı gurur oldu. Bergamalılar final heyecanını BerKM açık hava sinemasında yaşadı.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler