131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KORDON’DA “TENTE” ÖDÜLÜ

24 Mart 2017, Cuma 06:32

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği'ne uygun olarak tentelerini düzenleyen 4 işletmeye “En İyi Uygulama Örneği” plaketi verdi. Büyükşehir yetkilileri, Kordon ve Pasaport’taki diğer işletmelerin yönetmelik gereği belirlenen tenteleri uygulamak için gerekli başvuruyu yaptığını ve bir bölümünün de şu an gerekli çalışmayı başlattığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini sağlamak, yaya haklarını gözetmek ve bölgeye karakter kazandırmak amacıyla hazırlanan Kordon ve Pasaport Yönetmeliği doğrultusunda tente düzenlemesi yapan işletmeleri plaket ile ödüllendirdi. Deniz Restoran, Kıtchenette, Körfez Restoran Veli Usta ve Gümüş Balık, “En İyi Uygulama Örneği” plaketi aldı. Tentenin yanı sıra stor perde, cam separatör, işletmenin logo kullanımı, zemin kaplama, masa sandalye düzeni ve yaya geçişlerinin de dikkat edildiği düzenlemede; işletmelerin girişine “En İyi Uygulama Örneği” yazısı da asıldı.

İşletme sahipleri plaketlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanı Hülya Arkon ve Zabıta Daire Başkanı Şemi Albat’tan aldı. Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü Hasibe Velibeyoğlu, Konak Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Selin Yiğitoğlu ile Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şamlı’nın da yer aldığı Kordon turunda plaketleri teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent estetiğine yaptığı katkıdan ötürü plaket alan işletme sahiplerine teşekkür etti. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler