131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MURAT GÜLOĞLU İLE KAHVE TADINDA SOHBET

25 Şubat 2017, Cumartesi 06:42

     


“Kahve Tadında Karabağlar” söyleşilerinin bu ayki konuğu Gazeteci ve Program Yapımcısı Murat Güloğlu oldu. Uzundere Köyü’nde vatandaşlarla buluşan Güloğlu, son yazdığı şiir kitabını, gazetecilik ve televizyon hayatının bilinmeyen ve merak edilen yönlerini izleyicilerle paylaştı. Etkinlikte konuşan Başkan Selvitopu ise 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine dikkat çekti ve “Bu ülkeye hep beraber sahip çıkacağız” mesajı verdi. Uzundere Köy Meydanı’nda düzenlenen söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Yazar Gülşah Elikbank’ın yaptığı söyleşide Elikbank, Güloğlu’nun yazdığı “Gitmesen..Gitme..Sen” isimli şiir kitabından da şiirler okudu. Merak edilen soruları sordu.

Fidan sertifikalarını verdi

Fox Tv’de “Evinizin oğlu Murat Güloğlu” olarak kendisini tanıtan çok kısa sürede herkesin gönlünde taht kuran Murat Güloğlu’nun Söyleşisini Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başta olmak üzere meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi. Söyleşinin sonunda Başkan Selvitopu, Murat Güloğlu ve Gülşah Elikbank’a teşekkür ederek, kendileri adına dikilen fidan sertifikalarını verdi. Ayrıca Uzundere Kadın Kooperatifi üyeleri de Güloğlu ve Başkan Selvitopu’na özel hazırladıkları doğal ürünlerden hediye ettiler.

Hayır’ı çok iyi anlatmamız lazım

Söyleşinin son derece güzel geçtiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaklaşan referandum ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Referandumun bir seçim olmadığını özellikle altını çizen Selvitopu “İnsanlarla görüşürken özellikle bir siyasi parti seçimi olmadığını vurgulamamız gerekiyor. Bu referandum ülkenin gidişiyle, yönetim şekliyle ilgili bir referandum. Hayır çıktığında sonuç belli, Evet çıktığında ise insanların nasıl bir yönetim şekliyle karşılaşacakları belli değil. Bunu bizim tüm yurttaşlara ve Türkiye’de bulunan sivil toplum kuruluşlarına çok iyi anlatmamız gerekir. Hepimizin bu konuda hassas ve dikkatli olması gerekir. AKP’ye veya herhangi bir partiye vatandaşlar oy vermiş olabilir. Demokratik haktır bu. Siyasal tercih olabilir ama bu referandum o parti şu partinin tercihi değildir” dedi.

Parlamenter sisteme dikkat çekti

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurarken Kurtuluş Savaşı sırasında parlamenter sistemi çalıştırdığını hatırlatan Selvitopu “Kararlar parlamento da alınmış, tartışmaya açılmıştır. Halkın temsilcileri gelip görüşlerini bildirerek Kurtuluş Savaşı sürmüştür. Hiçbir zaman Mustafa Kemal Atatürk tek başına bu kararları almamıştır. Demokrasiyi çalıştırmıştır, halka gitmiştir. Halkın görüşlerini almıştır. Bundan Cumhuriyet ne zarar görmüştür? Tam tersi Cumhuriyet kurulmuştur. Bugün makamlarda oturanlar Cumhuriyet sayesinde orada oturduklarını asla unutmamalıdırlar. Ne zarar gördünüz bundan? Bu referandumdan da kimse umudunu kesmesin” dedi.

Bu ülke hepimizin

Bu ülkenin zorluklarla baş etmesini her zaman bildiğini de hatırlatan Selvitopu, son olarak “Bu ülkeye hep beraber sahip çıkacağız. Evet diyenlere de sahip çıkacağız. Sonuçta onlar da bizim insanlarımız. Onlar adına biz Hayır’a sahip çıkmak durumundayız. Sonuçta bu ülke bizim. Umarız 16 Nisan Hayır’lara vesile olur. Hep beraber barış ve kardeşlik içinde yaşarız” dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından konuklar ve vatandaşlar hep bir ağızdan “İzmir Marşı” nı söyleyerek etkinlik sona erdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler