131019098
28 Mart 2024, Perşembe

SAHİL BULVARI'NDA SON VİRAJ

25 Temmuz 2017, Salı 06:38

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşıt trafiğini yeraltına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde projelendirdiği alt geçidin inşaatında sona yaklaşıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, deniz seviyesinin altındaki zorlu çalışmaların 1500 fore kazıkla aşıldığı şantiyeyi ziyaret etti. Sonbaharda açılması hedeflenen geçide "Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi" ismi verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç koldan yürüttüğü çalışmalarla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı adeta yeniden yaratıyor. Üçkuyular'dan itibaren bulvarı takip ederek Konak'a ulaşacak tramvay hattının döşeme çalışmaları tamamlanırken, Mithatpaşa Parkı önünde ise birbiriyle bağlantılı iki ayrı proje hayata geçiriliyor. Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, bu bölgede yolun yeraltına alınmasını sağlayacak karayolu altgeçidi inşa ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yeraltına alınmasıyla kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı ise Demokrasi Şehitleri Meydanı'na dönüştürüyor.

"Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli kısmı tamamlanan ve Ekim sonunda açılması planlanan altgeçit şantiyesini ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, trafiğin yeraltına alınmasıyla kentlileri denizle buluşturan ve kara tarafındaki tarihi dokuyu ise görünür kılan çok güzel bir meydan kazanılacağını söyledi. Karayolu altgeçidinin, inşa edildiği semte, önünden geçtiği lise ve parka adını veren büyük devlet adamı Mithat Paşa'nın ismini taşıyacağı açıklandı.

1500 fore kazık çakıldı

615 metre uzunluğundaki altgeçit, her iki yönde 3'er olmak toplam 6 şeritten oluşuyor. Deniz seviyesinin altındaki geçit inşaatı sırasında zemine toplam 1500 adet kazık çakıldı. Altgeçidin hizmete girmesi ve trafik yeraltına alınmasıyla, bölge yoğun trafik gürültüsünden uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek. Alt geçidin üstünde 71 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulacak yeni kent meydanı, İzmirlileri 1200 metrekarelik sahil şeridi ile buluşturacak.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler