131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

GENÇ KADININ KATİLİ YARGILANDI

27 Kasım 2017, Pazartesi 06:48

     


Dikili’de geçtiğimiz Mayıs ayında boşandığı eşi Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen Işık İkizoğlu davasının ilk duruşması geçtiğimiz Cuma günü Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dikil’de boşandığı eski eşi Yahya Cengiz Küçük tarafından başına çekiçle vurularak öldürülen 32 yaşındaki bir çocuk annesi Işık İkizoğlu davasına ilişkin ilk duruşma 24 Kasım Cuma günü Bergama Adliyesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Yahya Cengiz Küçük hazır bulunurken, İzmir Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu müdahil olarak katıldı.

Tutuklu sanık Küçük’ün ifadesinin alınmasıyla başlayan duruşmada Küçük, İkizoğlu'nun yaşam tarzından rahatsızlık duyduğu iddiası ile tartıştıklarını aktarırken, ağlayarak “Pişmanım çok uyarmıştım. Şoktaydım hatırlamıyorum” seklinde ifadelerde bulundu. Mahkemenin, “Bu zamana kadar neden susma hakkını kullandın” sorusuna ise yine “Şoktaydım” cevabini veren Küçük, müşteki avukatlarının “Madem kötü yaşam tarzı olan bir kadındı neden çocuğun vekaleti almak için bir çaban olmadı” sorusuna ise İkizoğlu ile konuşup anlaşmayı tercih ettiği cevabını verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen davanın ikinci duruşması 18 Ocak’ta görülecek.

Duruşma öncesi Dikili Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenleyen kadınlar, bu davanın peşini bırakmayacaklarını, gerçek adalet yerini bulana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Kadınlar adına açıklamayı okuyan Dikili Kadın Platformu adına Bilge Demir , "Uzaklaştırma cezası alan eşleri ve yakınları tarafından katledilen kadınlarımız devlet tarafından korunması gerekirken ceza almış bir kişi nasıl bu kadar rahatça dolaşıp 10 yaşındaki kızını annesiz bırakacak katliamı gerçekleştirir" dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler