131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

HEM ÖĞRENDİLER, HEM EĞLENDİLER

29 Nisan 2017, Cumartesi 06:49

     


Ege Üniversitesi liseli gençlere bu sene 20. kez kapılarını açtı. Ege Üniversitesi "20.Tanıtım Günleri"ne yakın illerden ve ilçelerden katılan liseliler hem Ege Üniversitesi’ni tanıdılar hem de doyasıya eğlendiler. Üniversite adaylarına yönelik olarak düzenlenen “Ege Üniversitesi Tanıtım Günleri” kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler hayallerini gerçeğe dönüştürmenin arifesinde üniversite eğitiminin yüz akı Ege Üniversitesi’ni daha yakından tanıyabilmek için kampüse akın etti. Ülke genelinde 251 liseden 16 bine yakın öğrencinin katıldığı etkinliğe 750 rehber öğretmen de eşlik etti.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu önünde çeşitli toplulukların açtığı stantların ziyaret edilmesiyle başlayan etkinlikte, liseli öğrencilerin yalnızca eğitim hakkında bilgi edinmesine değil, kampüs yaşamı hakkında bilgi sahibi olmasına da özen gösterildi. Tanıtım Günü Programı içinde yer alan “serbest zaman” saatinde liseli öğrenciler, üniversite öğrencilerinin zaman geçirdiği alanlara dağılarak üniversitede bir günün hangi rutinlerle gerçekleştiğini gözlemlediler. Ege Üniversitesi, Latin Dansları Topluluğu, Müzikal Topluluğu, Capoeira Topluluğu, Hip-Hop Topluluğu ve Türk Halk Oyunları Topluluğu'nun sergilediği dans gösterilerine büyük bir coşkuyla eşlik eden gençler, kampüsün güzel yerlerinde fotoğraf çektiler. Ege Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi, Merkez Kütüphanesi, Etnografya Müzesi, Kâğıt ve Kitap Sanatları Müzesi, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve araştırma uygulama merkezlerini gezen öğrenciler, görevlilerden bilgi aldılar.

İZMİR DIŞINDAN BİR ÇOK LİSE KATILDI

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tanıtım ve Organizasyon Birimi Sorumlusu Özgür Güngör, “Ege Üniversitesi Tanıtım Günleri, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla Türkiye’deki tüm liseleri davet etmesi ile gerçekleşti. Davet edilen tüm liseler arasından toplam 251 lise katılım gösterdi. İzmir dışından ise 20 farklı şehirden 134 lise katıldı. Ayrıca İzmir içinde bulunan 190 lise Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tanıtım günlerine davet edildi. Ege Üniversitesi, gerek kampüs yaşamı gerek eğitim kalitesi açısından tanıtım günlerinde en çok tercih edilen üniversitelerden birisi oldu” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler