131019098
29 Mart 2024, Cuma

GELECEĞİN DENİZCİLERİ URLA’DA YETİŞECEK

29 Temmuz 2017, Cumartesi 06:05

     


TED İzmir Koleji Kurucu Temsilcisi Bahar Bircan Avcılar ve TED İzmir Koleji Genel Koordinatörü Mine Mavioğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ü ziyaret etti. Ziyarette, TED İzmir Koleji’nin, öğrencilerini geleceğin denizcileri olarak yetiştirmek amacıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve IC Çeşme Marina ile işbirliği yapma kararı alındı.

TED İzmir Koleji yöneticileri, öğrencilerine temel denizcilik eğitiminin verileceği “Ben Denizciyim Kulübü” ve gelecekte olimpiyatlarda yarışacak, milli sporcular yetiştirilecek “Su Sporları Kulübü”nü kuracaklarını belirtti. Kulüplerin eğitim müfredat programının hazırlanması ve eğitmenlerin bulunması konusunda ise gerekli desteği İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi verecek. Geleceğin denizcileri olacak öğrencilerin derslerine denizcilik ve su sporları alanının önde gelen isimleri girecek.

URLA’DAN TÜRKİYE’YE YAYILACAK

TED İzmir Koleji Genel Koordinatörü Mine Mavioğlu, öğrencileri gelecekte çok yönlü olacak şekilde eğitmeyi hedeflediklerini söyledi. Mavioğlu, “Okulumuz bir sanat akademisi gibi geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda Urla’da deniz kıyısında bir okul olarak anaokulundan liseye tüm öğrencilerimizi su sporlarıyla ilgilenen, denizciliğe ilgi duyan gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Yeni eğitim-öğretim döneminde kurmayı planladığımız kulüpler ile öğrencilere yeteneklerini keşfedecekleri bir eğitim vermeyi planlıyoruz. Gelecekte olimpiyatlarda optimist, sörf, yelken, kitesurf, kürek gibi su sporlarında yarışacak milli sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında yaz aylarında denizcilik kampları düzenlemeyi düşünüyoruz. Çocuklarımız kulüpler sayesinde eğitimi teorik olarak görmekle kalmayacak. Çeşitli geziler ve yerinde uygulamalar ile ayakları suya değerek denizciliği öğrenecek. Bu projemiz önce okulumuzun bulunduğu Urla’yı kapsayacak. Projeyi daha sonra Batman’dan Zonguldak’a kadar ülkemizin dört yanına yayılmış 38 TED Okulu’nu kapsayacak şekilde genişletmek istiyoruz. Bu projeye destek veren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ne ve IC Çeşme Marina’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise TED İzmir Koleji’nin projesinin çok keyifli ve heyecan verici olduğunu belirterek, “Bizim amacımız denizci bir nesil yetiştirmek. Bunun yolu da çocuklara denizi sevdirmekten, denizciliği öğretmekten geçiyor. İlk önce TED İzmir Koleji’nde uygulanacak ve daha sonra tüm Türkiye’ye yayılacak projenin eğitim müfredatını hazırlamaktan büyük zevk duyacağız. Bu projenin diğer okullara örnek olacağına ve denizcilik eğitiminin birçok okulumuzun eğitim müfredatına gireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler