131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KURSA GELDİ HAYALİ GERÇEK OLDU

30 Mart 2017, Perşembe 06:31

     


Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde açılan meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayanlar kendi işinin patronu oluyor. ‘Öğrenmenin yaşı yoktur’ sözünden yola çıkarak kursa katılanlar, aldıkları eğitim sayesinde hem meslek ediniyor hem de kendi işini kuruyor.

KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU

Konak Belediyesi sayesinde yıllardır hayalini kurduğu işe kavuşanlardan biri de 41 yaşında iki çocuk annesi Semra Akgün oldu. Geçtiğimiz yıl Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde açtığı Estetisyenlik kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika alan Akgün, bu yılın başında çok istediği güzellik merkezini açara iş hayatına atıldı. Eşrefpaşa semtinde açtığı ve adını masallarda kendi küllerinden doğan efsanevi Anka kuşundan esinlenerek koyduğu Anka Güzellik Merkezi ile güzelleşmek isteyen kadınlara hizmet vermeye başlayan Semra Akgün, sunduğu kaliteli hizmet ve güleryüzle kısa sürede yoğun ilgi gördü.

AİLENİN KURTARICISI OLDU

Eşinin işleri kötü gidince aile ekonomisine katkıda bulunmak adına kolları sıvayan Akgün, tam da bu dönemde Konak Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarıyla tanıştı. Kısa süreli bir araştırmanın ardından kendisine en uygun kursun 'Estetisyenlik' olduğuna karar veren Akgün, ücretsiz kursa başvurarak kayıt yaptırdı. Sekiz ay süren estetisyenlik kursunun ardından üç ay da kalıcı makyaj ve lazerli epilasyon eğitimi alan Akgün, başarılı geçen kurs programı sonunda tam donanımlı bir şekilde mezun olup, sertifika aldı. Yıllardır kendi işini kurma arzusu taşıyan Akgün, aile bütçelerine katkıda bulunmak ve üniversitede okuyan çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için 2017 yılının Ocak ayında ilk adımı attı. Eşrefpaşa semtinde açtığı Anka Güzellik Merkezi ile kendi işinin patronu olan Akgün, kısa sürede kendini ispatladı. Patronluktaki başarısıyla ekonomik sıkıntılarını atlatarak ailecek toparlanmaya başladıklarını dile getiren Akgün, “Adeta bir Anka kuşu gibi küllerimizden doğduk. Ben de iş yerimin adını o nedenle Anka Güzellik Merkezi koydum” dedi. Üç ay gibi kısa bir sürede semt sakini kadınlar tarafından da büyük ilgi gören Anka Güzellik Merkezi müşteri memnuniyeti ile de kendini ispatladı. Çok iyi geri dönüşler aldığını dile getiren Semra Akgün, bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

20 YILLIK KUAFÖRÜNÜ BIRAKTI

Konak Belediyesi'nin meslek edindirme kurslarından kursa giden bir tanıdığının vasıtasıyla haberdar olduğunu dile getiren Akgün, piyasada bu tür kursların çok pahalıya verildiğini ancak Konak Belediyesi’nin ücretsiz kursları sayesinde para vermeden kaliteli ve donanımlı bir eğitim aldıklarını söyledi. Akgün, özveriyle ve ticari kaygı olmadan eğitim veren öğretmenlere ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da teşekkür ederek, “Meslek edinmek isteyen herkese, özellikle karşılaştığım her gence Konak Belediyesi’nin kurslarına gitmesini tavsiye ediyorum. Başkanımızın yenilikçi faaliyetlerini takip ediyoruz. Kadınları destekleyen eğitimleri için teşekkür ederiz. Uzun yıllar kendisini hizmette görmek istiyoruz” diye konuştu. Akgün'ün devamlı müşterisi haline gelen Nahide Aşkar da genç kadının başarısının örnek olduğunu belirterek, “Semra Akgün’ün becerisi, müşteriye olan tavrı, salonun hijyeni ve kullandığı malzemelerin kalitesi sayesinde kısa sürede buranın devamlı müşterisi oldum. 20 yıllık kuaförünü bıraktım” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler