131019098
28 Mart 2024, Perşembe

'ALİAĞA’DA 4 MİSLİ ELEKTRİK ÜRETİYORUZ'

1 Temmuz 2015, Çarşamba 11:11

     


Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı gelir vergisi rekortmenleri listesinde birinci olan Enka Şirketler Grubu Onursal Başkanı Şarık Tara, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vergisini ödedikleri gelirleri sadece inşaattan kazanmadıklarını söyleyen Şarık Tara; “Aliağa’daki iki elektrik santralimizle Atatürk Barajı’nda üretilen elektriğin 4 mislini üretiyoruz” dedi. Gelir Vergisi’nde ilk sırayı alan Şarık Tara Bugün Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Tara, iyi para kazanıp vergisini ödemeyenleri eleştirdi ve “Vergi ödemek haslet değil görevdir. Eğer çok kazanıp da vergi ödemiyorsanız milletin parasını çalıyorsunuz demektir” diyerek, herkesin de bu fikirde olması gerektiğini söyledi.

“KOÇ’U GEÇMEM ÖNEMLİ DEĞİL”

2014 yılında 37 milyon 582 bin 415 liralık vergi tahakkukuyla “En çok Gelir Vergisi Ödeyenler” listesinde rekortmen olan Tara, 29 milyon 753 bin 89.99 lira tahakkukla Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’u geçerken bu konuda ne düşündüğü sorulduğunda, “Koç Ailesi’ni çok severim. Rahmetli Vehbi Koç’la iyi dosttuk. Benim onları geçip geçmemem çok önemli değil. Önemli olan para kazananların vergisini ödemekten kaçınmamaları. Çünkü vergi ödemek bir görevdir” dedi.

“İDARECİLERİ GENÇLERDEN SEÇİN”

Tara, ilk vergi şampiyonluğunu daha 30 yaşlarındayken aldığını belirtirken, işleri devrettiği oğlu Sinan Tara’nın da 2014 listesinde 8’inci olmasından gurur duyduğunu anlattı ve şöyle konuştu: “Başta Yönetim Kurulu Başkanı olan oğlum Sinan ve şu anda Enka İnşaat’ta Genel Müdür olan torunum Mehmet Tara olmak üzere Türk gençlerinden çok umutluyum. Benim tavsiyem, artık yaşlanan işverenlerin beni örnek alarak idarecilerini gençlerden seçmeleri. Çünkü gençler bizden daha iyiler. Daha iyi yönetici oluyorlar. Dünyayı da bizden daha çok tanıyorlar. Uluslararası ilişkileri de iyi biliyorlar. O yüzden gençlerin bilgilerine dinamizmine inanıyorum. Çalışkanlar ve kolay da yorulmuyorlar.”

“ALİAĞA’DAKİ İKİ SANTRALİMİZ 4 MİSLİ ELEKTRİK ÜRETİYOR”

Geçen yıl dünyanın en büyük taahhüt şirketleri listesinde 250’nci sırayı alan Enka İnşaat, uluslararası büyük altyapı projelerinin de aranan firmaları içinde yer alıyor. Tara, ‘Vergisini ödediğiniz gelirleri sadece inşaattan mı kazandınız’ sorusuna ise; “İnşaatın yanında sanayiciliğimiz de var. Mesela grup şirketlerinden Çimtaş ile basınç kazanları, yapı çeliği, boru sistemleri üretiyoruz. Mekanik montörlerin mühendislik hizmetleri ve imalatçılığını yapıyoruz. Birisi Çin’de 4 fabrikamız var. Mesela Körfez geçişinin çelik konstrüksiyon işlerini biz yapıyoruz. Yine Aliağa’daki iki elektrik santralimizle Atatürk Barajı’nda üretilen elektriğin 4 mislini üretiyoruz” şeklinde cevap verdi. Tara ayrıca, bugüne kadar 251 bin genci yurtdışına götürdüklerini, mühendisler başta olmak üzere çoğunun iki yıl çalışıp ülkeye dönerek kendi işlerini kurduklarını da söyledi. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler