SOCAR Energy School’da dördüncü dönem
2 Aralık 2025, Salı 06:45| Tweet |
SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış töreni ve ilk dersi, SOCAR Türkiye’nin Aliağa’daki tesislerinde gerçekleşti.
SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) iş birliğiyle düzenlenen SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış töreni ve ilk dersi, SOCAR Türkiye’nin Aliağa’daki tesislerinde gerçekleşti. SOCAR Türkiye’nin Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) ile birlikte hayata geçirdiği program, 29 Kasım’da düzenlenen törenle başladı. Bu yıl programa kabul edilen 74 katılımcının yer aldığı açılışta SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov ile Sabancı Üniversitesi Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Mehmet Yıldız katılımcılara hitap etti.
Üretim süreçlerini yerinde gözlemlediler
Açılış konuşmalarında enerji sektörünün gelişimi, sürdürülebilirlik odaklı dönüşüm ve eğitim programının sektöre sağladığı katkılar üzerine değerlendirmeler paylaşıldı. Konuşmaların ardından katılımcılar, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya tesislerinde düzenlenen saha gezisine katılarak üretim süreçlerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Teknik ekipler tarafından yapılan bilgilendirmeler sayesinde katılımcılar rafineri ve petrokimya operasyonlarına ilişkin detaylı bilgi edindi.
“Sektörümüze değer katacaklarına inanıyorum”
SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov, “SOCAR Energy School’un dördüncü dönemine başlamanın gururunu yaşıyoruz. Her yıl artan ilgi, programın hem sektörde hem de profesyoneller arasında önemli bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. Bu dönemde de katılımcıların enerji sektörünün geleceğine dair geniş bir perspektif kazanarak hem kendilerine hem de sektörümüze değer katacaklarına inanıyorum.” dedi.
“Uzun soluklu ve stratejik bir iş birliği”
Sabancı Üniversitesi Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Mehmet Yıldız ise yaptığı konuşmada, “SOCAR Energy School, Sabancı Üniversitesi’nin ‘birlikte yapma ve birlikte yaratma’ vizyonuyla birebir örtüşen uzun soluklu ve stratejik bir iş birliği. Enerji sektörü hem Türkiye hem Azerbaycan için kritik önemde ve bu alanın geleceği yalnızca teknolojiyle değil, yüksek nitelikli insan kaynağının bilgi paylaşımıyla şekilleniyor. Bu program; iki güçlü kurumun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan, sektöre gerçek anlamda değer katan örnek bir model oluşturuyor. Umuyorum ki bu dönem de katılımcılarımız için sadece yoğun ve verimli değil, aynı zamanda değerli ilişkiler ve güçlü bir network sağlayan bir süreç olur.” ifadelerini kullandı. SOCAR Energy School, enerji sektörünün farklı kademelerinde görev yapan profesyonelleri bir araya getirerek hem teorik hem de uygulamalı kapsamda güçlü bir eğitim platformu sunmayı sürdürüyor. Program, önümüzdeki dönemde ulusal ve uluslararası uzmanların katkılarıyla çeşitli dersler ve oturumlarla devam edecek.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

Kelimelerin sessiz devrimini yazan Melike Melis, masalın büyüsünü,

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 13. hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK, deplasmanda Isparta

İZSU’nun 45 milyar lira olarak belirlenen 2026 Mali Yılı Bütçesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Genç İzmirim Kart dönemini

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, siyasi parti















