131019098
29 Mart 2024, Cuma

‘KIDEM TAZMİNATI FONU YASA TASARISI’NA PROTESTO

4 Mart 2015, Çarşamba 11:48

     


Türk-İş öncülüğünde ,Türk-İş'e bağlı sendikaların katıldığı kıdem tazminatlarının fona aktarılması ve özel istihdam bürolarının açılmasına karşı düzenlenen eylem 2 Mart Pazartesi günü Basmane Meydanı’nda gerçekleştirildi. Konak Meydanı’na kadar süren yürüyüşle yapılan eyleme Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi de örgütlü olduğu Petkim,Tüpraş, Star, Ravago ve Saybolt üyeleriyle katılım gösterdi.

OKTAY, “GENEL GREV YAKINDIR”

Kıdem tazminatlarına yapılan saldırılara karşı yapılan eylemlerin devamının geleceğini dile getiren Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Her zaman söylediğimiz gibi mevcut siyasi iktidarın kıdem tazminatlarımızı gasp etmeye yönelik yapmış olduğu çalışmalarına müsaade etmeyeceğiz. Siyasi iktidar bu konuda geri adım atmazsa, bu eylem süreci artarak genel greve kadar gidecek. Türk-İş bu konuda ısrarlı. Kıdem tazminatlarımıza el uzatıldığı takdirde genel grev kararı hayata geçecektir. Böyle giderse genel grev yakındır” şeklinde konuştu.

“BU HAKKIN AŞINDIRILMASI DEĞİL KORUNMASI GEREKİYOR”

Türk-iş 3.Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç eylemde yaptığı açıklamada; "Özel istihdam bürolarına, geçici iş ilişkisi kurma yetkisinin verilmek istenmesi işçi haklarına ve sendikal örgütlülüğe karşı yeni bir saldırı örneğidir.İşçilerin en kutsal kazanılmış haklarından olan kıdem tazminatı, yeniden tartışma konusu yapılmak istenmektedir. Kıdem tazminatı, işçilerin ve sendikaların en duyarlı olduğu hakların başında gelmektedir. Kıdem tazminatı Türk İş Hukuku'na 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunu ile girmiştir. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi temel yaklaşım olmalıdır. İşçilerin bilinen tüm tepkisine rağmen, kıdem tazminatında gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak düzenlemeleri protesto ediyoruz” dedi.

“EMEKÇİLER, İŞ CİNAYETLERİNE MARUZ BIRAKILIYOR”

Mecliste görüşülen İç Güvenlik Paketinde de ısrar edilmemesi gerektiğini dile getiren Karakoç, “Niyetimiz kamuoyunu rahatsız etmek değil. Emekçiler, sermayenin aşırı kar hırsı yüzünden, işyerlerinde iş kazası denilerek iş cinayetlerine maruz bırakılıyor. Yüzlerce işçi, aynı anda iş kazasında ölüyor. Sosyal devlet uygulamaları, ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Örgütlü toplum yok edilmek isteniyor. Çalışanlara köle düzeni, şartları dayatılmak isteniyor.Sendikasız, örgütsüz, güvencesiz sömürü düzenini pekiştirmek istiyorlar. Taşeron sistemini bile aratacak bir iş ilişkisi düzenleniyor. Çalışanlar ücretli kölelik düzenine mahkûm edilmek isteniyor. Kıdem tazminatı, emekliliğimizin, umudu, güvencesidir. Kimse, bu hakka el uzatmaya kalkmasın. Kim el uzatırsa, eli yanar. İşçi sınıfı, hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir" şeklinde konuştu. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler