131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“NEFES KREDİSİ” DEVAM EDİYOR

4 Mart 2017, Cumartesi 06:35

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere Aralık ayından itibaren hayata geçirilen düşük faizli 'Nefes Kredisi'nin başvuruları devam ediyor.

Nefes Kredisi’nin zor günler geçiren Aliağa KOBİ’leri için bir can suyu olduğuna değinen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, nefes kredisi ile bugüne kadar 32 kişiye destek verildiğini belirtti. Aliağa’da şimdiye kadar bu kapsamda 2 milyona yakın kredi verildiğini ifade eden Başkan Adnan Saka, “Nefes Kredisi, Aliağa’da çok önemli bir ihtiyacı karşıladı. Krediyle, Aliağalı KOBİ’lere bugüne kadar 1 milyon 535 bin liralık bir “nefes” verildi. ALTO ve TOBB olarak düşük faizli finansman yaratılması için önemli miktarda kaynak kullandık. Oda bütçemizin imkânlarını zorladık. Amacımız Aliağa’nın ekonomik anlamda yaşadığı bu zor günlerde KOBİ’lerimize destek olmak, dirençlerini artırmak ve Aliağa ekonomisinde bir canlılık oluşturmak” diye konuştu.

Kredi başvurularının Mart ayı sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Başkan Saka, “Nefes Kredisi’nden yararlanmak isteyen KOBİ’lerimiz Denizbank ve Ziraat Bankası’ndan başvurularını yapabilir. Üst limiti 100 bin lira olan kredi, 12 ay vade üzerinden ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak. Kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90 olarak belirlendi. İhtiyacı olan KOBİ’lerimiz kredi limitleri dolmadan başvurularını yapsınlar” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler