131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MALİ MÜŞAVİRLERE YAPILANDIRMA SEMİNERİ

6 Ekim 2016, Perşembe 06:35

     


İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Aliağa İlçe Temsilciliği tarafından, Aliağa Ticaret Odası’nda, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin seminer düzenlendi.

İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Aliağa İlçe Temsilciliği tarafından, Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu’nda, ‘6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında seminer düzenlendi. Yeminli Mali Müşavir Gülay Sezen’in konuşmacı olduğu seminere Aliağa, Bergama, Kınık, Dikili, Menemen ve Foça’dan çok sayıda mali müşavir katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Aliağa İlçe Temsilcisi Selim Erkmen, seminere katkı sağlayan İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile seminere konuşmacı olarak katılan Yeminli Mali Müşavir Gülay Sezen’e teşekkür etti. Bölge toplantısı şeklinde hazırlanan bu seminerin sadece meslektaşları için düzenlendiğini ifade eden Erkmen, seminerin devamını önümüzdeki hafta Salı günü Aliağa Ticaret Odası ile beraber düzenleyeceklerini belirtti.

YILDIRIM, “YAPILANDIRMA KARŞI DURDUĞUMUZ BİR MESELE”

Erkmen’in ardından söz alan İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Müfit Yıldırım, bu kanununun 5 yılda üçüncü yapılandırma programı olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bu yapılandırma programlarının her birinde de biri bitmeden diğer başladı. Bu mesleğimiz açısından her zaman itiraz ettiğimiz, karşı durduğumuz bir mesele. Ama ülkemiz öyle önemli süreçler atlatıyor ki tamamen karşı durmakla da ilgili bir engelimiz oluşuyor. Her dönemde yeni zorluklara giriyoruz. Bu yapılandırma mesleğimiz açısından sıkıntılı olsa da, ülkemizin geleceği ve refahı açısından bir katkı sağlayabilecekse ancak bu koşulda bizde meslektaşlar olarak bunu kabul edebiliriz. Yoksa yaptığımız bilançolar, kayıtlar, mali tablolar bu aflarla maalesef anlamsız hale geliyor” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmaları sonrasında Yeminli Mali Müşavir Gülay Sezen, 19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanıp yürürlüğe giren ‘6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Yapılandırma için son müracaat tarihinin 31 Ekim olduğunu belirten Sezen seminerde; kesinleşmiş borçların yapılandırması, dava-inceleme safhasında olan borçlar, matrah artırımı, stok beyanı, kasa-ortaklar cari hesabının beyanı ile yurtdışı ve yurtiçi milli varlıkların ekonomiye kazandırılması konularında bilgiler verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler