131019098
16 Nisan 2024, Salı

TİCARİ KREDİ FAİZLERİNDE DE İNDİRİM BEKLENİYOR

7 Kasım 2016, Pazartesi 06:05

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, konut, taşıt ve tüketici kredisi faizlerinde başlayan indirimin çok önemli olduğunu belirterek, indirimin ticari kredilere de bir an önce yansımasını beklediklerini söyledi.

Faiz indirimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan ALTO Başkanı Adnan Saka, Türkiye’deki yatırımların önünün açılması ve yeni yatırımlar noktasında faiz indiriminin son derece önemli olduğunu ifade etti. Saka, “Genel olarak Türkiye ekonomisini etkileyen mevcut konjonktür etkilerinden hızlı ve daha güçlü bir şekilde çıkmak adına yeni yatırımların önünü açan, piyasaya moral aşılayan adımlara ihtiyacımız var” dedi.

“BÜYÜMEYE POZİTİF ETKİSİ OLACAK”

Bankaların konut, taşıt ve tüketici kredilerinde faiz indirimine gitmelerini olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini söyleyen Adnan Saka, “ İç talebin artması ve diğer alınan kararlar doğrultusunda söz konusu faiz indiriminin büyümeye pozitif etkisi olacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra doğrudan üretimi, daha önemlisi yatırımı destekleyecek kredilere de indirimin bir an önce yansımasını ve vade sürelerinin uzatılmasını bekliyoruz. Ekonomide sürdürülebilir büyümeyi ve hareketi getirecek olan; yatırım ve üretim kredilerinin ucuzlaması, sanayi yatırımları ve üretimin artmasıdır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler