131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

İZDEMİR'E 'YEŞİL ELMA'

9 Kasım 2016, Çarşamba 07:00

     


İZDEMİR Enerji, “Hareketli Elektrodlu Elektrostatik Filtre Sistemi ile toz emisyon değerini dünya limitlerinin çok altına çekmeyi başardığı ve atıkları ülke ekonomisine geri kazandırdığı sürdürülebilir çevre politikasıyla, dünyanın en önemli çevre ödüllerinden olan Yeşil Elma Çevre Ödülü’ne layık görüldü.

4 Nisan 2014 tarihinde hizmete giren İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş., 1994 yılından bu yana İngiltere’de uluslararası, bağımsız ve kar gözetmeyen bir organizasyon olan “The Green Organisation (Yeşil Organizasyon)” tarafından verilen ve dünyadaki en iyi çevre uygulamalarını tanıtma ve ödüllendirme gayesiyle hizmet veren Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü almaya hak kazandı. İZDEMİR Enerji Termik Santrali, layık görüldüğü Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü, 11 Kasım tarihinde Londra’daki Westminster Sarayı bir diğer adıyla Parlamento Binası’nda gerçekleşecek görkemli bir törenle alacak.

TÜRKİYE’DE VE AVRUPA’DA İLK

Türkiye’de ve Avrupa’da ilk defa İZDEMİR Enerji Aliağa Termik Santrali’nde klasik teknolojilere göre yatırım maliyeti daha yüksek olmasına rağmen Hareketli Elektrotlu Elektrostatik Filtre teknolojisini uygulandı ve bu sayede 2015 yılı ortalama toz emisyonu 30 mg/Nm3 olan dünya limit değerinin çok altına çekildi ve 1,64 mg/Nm3 değerinde gerçekleşti. Elektrofiltrelerde tutulan külün tamamı beton ve çimento tesislerinde değerlendirilerek, atık kül oranı neredeyse sıfırlandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler